500 de fazani au fost eliberaţi în fondurile de vânătoare din Caraş-Severin

Mai multe fonduri de vânătoare din Caraş-Severin au fost populate cu fazani.

Cu peste 500 de exemplare de fazan au fost populate recent trei fonduri de vânătoare (n.r. Micoş, Bocşa şi Iersig-Dumbrava) aflate pe raza Ocoalelor silvice Bocşa Montană, Bocşa Română şi Sasca Montană, din totalul celor 12 gestionate de Direcţia silvică a judeţului Caraş-Severin. Conform lui Traian Roşu – şeful Serviciului vânătoare şi salmonicultură din cadrul instituţiei, lansarea în teren a înaripatelor, aduse de la fazaneria timişeană Pişchia, s-a realizat în condiţii optime, păsările acomodându-se imediat noului habitat. Traian Roşu a mai spus că, acestea vor constitui pe viitor obiectul unor acţiuni de recoltă care umează să aducă profit investitorului prin organizarea unor serii de vânători cu cetăţenii străini.

Fazanul provine din Asia Centrală şi regiunea de sud din Caucaz. În prezent se cunosc aproximativ 30 de rase, toate fiind păsări active ziua, trăind în câmpuri cu terenuri cultivate, iar noaptea se retrag în păduri dormind în arbori. Fazanul întâlnit în Europa, este cu certitudine un metis rezultat din încrucişarea mai multor subspecii sălbatice originare din Asia. Acesta există pe teritoriul ţării noastre de pe timpul romanilor.

Fazanul preferă pâlcurile mici de pădure cu mult desiş, crângurile, stufărişurile, mai ales dacă în apropiere există şi o sursă de apă, dar şi câmpurile agricole rămase pârloagă. În aceste biotopuri fazanul se localizează, ce precădere, pentru condiţiile bune de adăpost, înmulţire şi hrană. Sursa: facebook wild caras-severin

Cele mai citite

Related Articles