Moment important pentru obştea Mânăstirii Nera: Un nou lăcaş de cult, edificat pentru cele 90 de maici

La împlinirea celor 25 de ani de la înființarea Mânăstirii Nera din Caraș-Severin, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost alături de cea mai numeroasă obște monahală din judeţ pentru a pune piatra de temelie a unei noi biserici și pentru a săvârși Slujba Rasoforiei și Călugăriei pentru 6 maici. Cu acest prilej a fost hirotonit întru preot şi părintele diacon Petre Constantin, care va sluji în parohia Ciuchici din Protopopiatul Moldova Nouă, vacantă până în prezent.

Mănăstirea Nera este aşezată în apropierea localităţii Sasca Montană, în mijlocul unui platou fermecător încadrat de pădurea Munţilor Locvei, pe malul stâng al râului Nera, de la care și-a luat numele. Vrednicul de pomenire Emilian Birdaş, episcop al Caransebeşului a pus piatra de temelie a aşezământului monahal în 14 octombrie 1994.

Mănăstirea are mai multe paraclise și o biserică principală pentru programul intens de rugăciune al celor aproximativ 90 de maici. Din dorința acestora de a aduce darurile Domnului mai aproape de oameni, în mănăstire se prepară produse din ingrediente naturale, pentru tratarea unor afecţiuni trupeşti, pentru consum alimentar, precum și pentru întreținerea sănătoasă a trupului.

Sursa: Episcopia Caransebeşului

De același autor

Related Articles