Moţiunea de cenzură prin care opoziţia încearcă demiterea Guvernului va fi dezbătută şi votată astăzi în plenul Parlamentului!

Moţiunea de cenzură prin care opoziţia încearcă demiterea guvernului va fi dezbătută şi votată astăzi în plenul Parlamentului. Documentul a fost depus şi prezentat miercurea trecută în faţa senatorilor şi deputaţilor.

Este pentru a treia oară când opoziţia încearcă să dea jos Executivul condus de Viorica Dăncilă.Dezbaterile asupra moţiunii de cenzură sunt programate pentru ora 14:00 şi vor fi urmate de un vot secret asupra documentului.

În susţinerea demersului iniţiaţ PNL, USR şi PMP subliniază ineficienţa guvernului în organizarea alegerilor europarlamentare din diaspora şi încercările repetate ale executivului PSD-ALDE de a emite ordonanţe de urgenţă pe tema justiţiei. Documentul este semnat şi de parlamentarii UDMR, care precizează că vor astfel să sancţioneze incapacitatea administrativă şi politica Guvernului Dăncilă.

Moţiunea de cenzură se bucură şi de sprijinul parlamentarilor Pro România. Din punct de de vedere matematic, semnatarii şi susţinătorii documentului nu acoperă cele 233 de voturi necesare pentru demiterea guvernului. Liderii opoziţiei spun însă că vor continua negocierile cu senatori şi deputaţi din tabăra puterii până la momentul dezbaterilor. De cealaltă parte, PSD şi ALDE atrag atenţia că deţin majoritatea parlamentară pentru respingerea moţiunii de cenzură.

Cele mai citite

Related Articles