[FOTO-VIDEO]Există o soluție împotriva inundațiilor de pe strada Kogălniceanu din Reșița?

Administrația locală susține că a găsit o soluție pentru locuitorii străzii Mihail Kogălniceanu din Reșița, care sunt afectați afectați în timpul ploilor torențiale.

În urma inundațiilor și a viiturilor care se s-au produs în zonă, partea carosabilă de pe această stradă a fost distrusă în proporție de 80% și mai multe gospodării inundate. Din păcate riveranii se lovesc de această problemă de mai mulți ani și până în prezent nu a fost luată în considerare o rezolvare.

Poziția geografică a acestei străzi și pârâul care trece pe sub partea carosabilă, reprezintă cea mai mare problemă. Atunci când cantitățile de precipitații depășesc capacitatea de retenție a pădurii apar și pagubele.

Primarul municipiului Ioan Popa susține că a găsit rezolvarea: “Scoatem afară asfaltul și turnăm un beton armat, de 25 de centimetri, cu o înclinație spre centrul drumului. Astfel, drumul se va comporta ca o rigolă și apa nu va mai ajunge la oameni în beciuri. De asemenea, vom reface stăvilarele din pădure, pentru a mai opri din viteza apei și refacem canalul care mergem pe sub stradă. Întreaga investiție pentru această lucrare este de aproximativ 60.000 de euro.”

Exploatarea lemnului de pe versanții din zonă, pare a fi principala problemă pentru care se produc aceste inundații. Contactați de Radio Reșița, reprezentanții Direcției Silvice Caraș-Severin susțin că nu s-au mai efectuat tăieri în acea pădure de peste 10 ani. În schimb, locuitorii de pe strada Kogălniceanu dau vina pe locuitorii din zonă pentru exploatare. Potrivit acestora, în zonă se găsește lemn de tei și cireș, care a fost tăiat ilegal.

Cele mai mari pagube întregistrate pe strada Mihail Kogălniceanu au fost în anii ’90, atunci cânt peste 20 de mașini au fost purtate de viitură în Bârzava.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles