A început operaţiunea de recuperare a navei scufundate la Budapesta pe 29 mai

44
A portion of the The Mermaid, a Hungarian boat which sank in the Danube river near Margaret bridge, is seen during a salvage operation in Budapest, Hungary, June 11, 2019. REUTERS/Marko Djurica

Echipele de salvare au început, marţi dimineaţă, operaţiunea de ridicare la suprafaţă a epavei navei care pe 29 mai s-a scufundat în Dunăre, la Budapesta, 26 de turişti sud-coreeni şi doi membri ai echipajului ungari pierzându-şi viaţa în acest accident, transmit MTI şi Reuters.

Nava de agrement Hableany (Sirena), cu 33 de turişti sud-coreeni şi doi membri ai echipajului ungari la bord, s-a scufundat în Dunăre în seara zilei de 29 mai după ce a fost lovită de vasul de croazieră sub pavilion elveţian ‘Viking Sigyn’, al cărui căpitan ucrainean a fost ulterior arestat.

Până în prezent au fost recuperate corpurile a 19 victime, iar şapte sud-coreeni au fost salvaţi. Operaţiunile de căutare a celorlalte nouă victime şi de recuperare a epavei au fost îngreunate până acum de vremea nefavorabilă şi de nivelul crescut al apelor Dunării.

Acesta este cel mai grav accident înregistrat pe Dunăre în ultimii 50 de ani.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.