[FOTO] „Singuri, dar împreună”, ora 22, cu Preşedintele Asociaţiei Generale a Românilor Uniţi, Greco-Catolice din Reşiţa, Bogdan Mihele şi Hardy Cvoica

292

Radio România Reșița vă este alături oriunde v-ați afla, un reper al României frumoase, un sprijin, un confident și un prieten devotat. Împărțim pe calea undelor cu profesionalism și respect reciproc informații corecte, opinii și dorința de a păstra adevărul ca prioritate profesională.

În această seară, de la ora 22, la emisiunea „Singuri, dar împreună” ne întâlnim cu Preşedintele Asociaţiei Generale a Românilor Uniţi, Greco-Catolice din municipiul de pe Bârzava, Bogdan Mihele împreună cu un reprezentant al Bisericii romano-catolice, Hardy Cvoica.

Mii de pelerini, printre care şi zeci de reşiţeni s-au întâlnit duminică, 2 iunie cu Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, în periplul său istoric, de trei zile în România şi prezent în reşedinţa Bisericii unite cu Roma, greco-catolică pentru ridicarea la Sfintele Altare şi declararea de Fericiţi a celor 7 episcopi martiri: Valeriu Traian Frenţiu, Vasile Aftenie, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu şi Iuliu Hossu. Ei au fost torturaţi şi prigoniţi de regimul comunist şi au murit în temniţe între anii 1950 – 1970.

Despre vizita istorică a Papei în România şi beatificarea celor şapte episcopi greco-catolici martiri care au lăsat poporului român o preţioasă moştenire, ce poate fi sintetizată simplu în doar două cuvinte – „libertate şi milostivire” puteți afla mai multe informații de la invitații noștri la numerele de telefon 0255.20.60.61 sau 0255.20.60.62.

Rămâneți pe frecvenţele 105.6 FM, iar ascultătorii din Clisura Dunării pe 91,9 FM  ori 92,8FM, dar ne puteți asculta şi pe radioresita.ro. sau  pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 0315.04.04.34, apel cu tarif normal.

Anca Bica Bălălău