Simona Halep, învinsă clar la Roland Garros

351

Campioana en titre de la Roland Garros, românca Simona Halep, a fost învinsă fără drept de apel de americanca Amanda Anisimova (17 ani), cu 6-2, 6-4, joi, în sferturile de finală ale turneului parizian de Mare Şlem.

Halep (27 ani), numărul trei mondial, a fost dominată de Anisimova (512 WTA), care a avut un plus de agresivitate, de rapiditate şi de inspiraţie, câştigând în 68 de minute.

În primul set, Halep a reuşit să facă oarecum faţă asalturilor americancei până la 2-2, după care erorile numeroase făcute de româncă şi jocul excelent al tinerei de origine rusă au făcut ca primul set să se încheie cu un sec 6-2 pentru Anisimova, în 28 de minute.

Anisimova a început în forţă şi actul al doilea, conducând cu 3-0 şi 4-1. Halep a avut un reviriment, ajutată şi de o serie de erori ale adversarei şi a reuşit să egaleze, 4-4. Campioana a ratat o minge de break la 4-4, a pierdut ghemul, iar momentul psihologic a apăsat-o greşind câteva mingi în ultimul ghem la serviciu (4-6).

Fiecare jucătoare a avut câte un as, iar Halep a comis două duble greşeli. Anisimova a fost mai bună la ambele servicii, 65%-52% la primul, 64%-53% la al doilea. Dacă Halep a fructificat doar o minge de break din şapte create, Anisimova a avut un procentaj mult mai bun, 4/7. Americanca a fost net superioară la mingile direct câştigătoare (winners), cu 25-16, chiar dacă a făcut mai multe erori neforţate, 24-17. Totalul punctelor a fost favorabil clar americancei, 68-52.

Anisimova a devenit cea mai tânără jucătoare americană care atinge semifinalele unui turneu de Mare Şlem după 1997, când Venus Williams a jucat finala. Totodată, Anisimova este cea mai tânără americancă semifinalistă la Roland Garros din 1990, de la Jennifer Capriati.

Simona Halep, care venea după cea mai clară victorie a sa în istoria participărilor la Roland Garros, 6-1, 6-0 cu poloneza Iga Swiatek, în 45 de minute, va primi un cec de 415.000 euro şi 430 de puncte WTA. Românca va coborî de pe locul al treilea în ierarhia mondială, dar va rămâne în top 10.

sursa foto: Agerpres.ro