[VIDEO-AUDIO] Olimpismul, sărbătorit la Reșița cu prilejul ”Crosului Național Ziua Olimpică”. Sute de participanți au îmbrăcat tricourile ”olimpice”

697

La Reșița a avut loc vineri, 31 mai ”Crosul Național Ziua Olimpică”, organizat de Academia Olimpică Română, filiala Caraș-Severin.

Sute de copii au luat parte la această a 15 a ediție, care au concurat în patru probe, la feminin și masculin, de la clasele a III-a până la a XII-a și studenți. Fiecare participant care s-a prezentat la start a primit tricou cu însemnele olimpismului. Distanța de la Subtraversarea Staţia Peco Mol până în  Parcul Tricolorului a fost parcursă și de rectorul Universității Etimie Murgu Reșița, Andrade Bichescu, handbalistul de națională Mihai Rohozneanu, care au dorit să ofere un exemplu tuturor participanților.

La sosire participanții au fost întâmpinați de medaliatul olimpic la aruncarea suliței, Gheorghe Megelea, cel care s-a simțit foarte bine în mijlocul mișcării olimpice:

Dorim să dăm un exemplu tuturor tinerilor și copiilor și m-am simâit foarte bine pe traseu, a afirmat rectorul UEM Reșița, Andrade Bichescu:

Am dialogat și cu câțiva dintre învingători, ocupanții locurilor I, Liliana Dragomir din Caransebeș și Deian Sorescu din Reșița:

Câștigătorii la elevii de liceu și studenți sunt:

FEMININ: 1. Liliana Dragomir de la CSM Reșița

2. Natalia Urecheatu de Colegiul Național Traian Lalescu Reșița

3. Paula Muntean de la Universitatea Eftimie Murgu Reșița.

MASCULIN: 1. Deian Sorescu de la Universitatea Eftimie Murgu Reșița

2.Claudiu Gogu de la Universitatea Eftimie Murgu Reșița

3.Sorin Axenti de la CSM Reșița.

Câștigătorii la gimnaziu sunt:

FEMININ: 1. Giulia Pârvu de la Colegiul Națioal C.D. Loga Caransebeș

2. Sorina Asenti de la Colegiul Național Traian Doda Caransebeș

3. Lavinia Mihoc de la Școala gimnazială nr. 9 Reșița.

MASCULIN: 1. Gabriel Marian Didu la Școala gimnazială nr. 7 Reșița

2.Samuel Preda de la Școala gimnazială din Vărădia

3.Mario Oprea de Școala gimnazială nr. 7 Reșița.

Câștigătorii la ciclul primar sunt:

FEMININ: 1. Maria Pârvu de la Colegiul Națioal C.D. Loga Caransebeș

2. Andrada Stroe de la Școala gimnazială nr. 7 Reșița

3. Roberta Cojocaru de la Școala gimnazială nr. 7 Reșița.

MASCULIN: 1. Andrei Crașovan de la Colegiul Național Traian Doda Caransebeș

2.Alexandru Covaci de la Școala gimnazială din Vărădia

3. David Tucaliuc de Colegiul Decebal din Caransebeș.

O concluzie după această a 15-a ediție a tras prof. Liliana Dacica, responsabil al Comisiei Educației și Cultură Olimpică din cadrul Academiei Olimpice Române, filiala Caraș-Severin, mulțumindu-le tuturor celor implicați în organizare, și desigur, participanților:

O categorie specială în concurs a constituit-o cea a copiilor de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Primăvara din Reșița, care au parcurs în tricourile ”olimpicilor” distanța de concurs. Au participat: Adriana Ion, Andrei Dumitraș, Bogdan Curelariu, Alexandru Gălătan, Alexandru Haiducu,Mihnea Boulescu, Darius Selea și Mario Lazăr.

Acţiunea se încadrează în seria de evenimente sportive desfășurate în luna olimpică și este organizată de către Academia Olimpică Română – Filiala Caraş-Severin în colaborare cu Primăria Municipiului Reşiţa, având ca parteneri Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Universitatea Eftimie Murgu Reșița, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin şi Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Caraş-Severin.

sursa foto si video: Cristina Corocan