Google interzice aplicaţiile care vând marijuana

108

Google interzice în magazinul său de jocuri, play store, aplicaţiile care vând marijuana, conform rainews.it.

Compania a actualizat regulile pentru dezvoltatori, punând o interdicţie explicită pentru aplicaţiile care comercializează sau “facilitează vânzarea” de marijuana şi de produse derivate care conţin thc. Interdicţia se aplică “indiferent de legalitate”, se specifică în comunicat. Cu alte cuvinte, nu contează dacă marijuana este legalizată în unele state,

Dezvoltatorii vor avea la dispoziţie 30 de zile pentru a-şi modifica aplicaţiile în conformitate cu noul standard. Un purtător de cuvânt al Google a precizat totuşi că, pentru a intra în legalitate, va fi suficient să se elimine posibilitatea de a cumpăra în interiorul aplicaţiei, aşa cum se întâmplă deja de ani de zile cu aplicaţiile iphone şi ipad de la Apple. În practică, vânzarea va trebui să aibă loc în afara aplicaţiei.

Marijuana nu este singurul produs interzis de Google. Normele interzic chiar şi aplicaţiile care facilitează vânzarea de tutun – inclusiv ţigările electronice – sau cele care încurajează utilizarea iresponsabilă a ţigărilor şi a alcolului.