Primele imagini cu Papamobilul Papei Francisc pentru vizita în România

Serviciul de Pază şi Protecţie a oferit informaţii despre Papamobilul românesc, care a fost pregătit special pentru vizita Papei Francisc în România.

Potrivit unei informări a instituţiei, autoturismul a fost conceput de uzina Dacia şi SPP în conformitate cu normele de Securitate şi ca urmare a unei analize minuţioase a prezenţei Papei Francisc în alte ţări, care conform tradiţiei au oferit şi pus la dispoziţia Suveranului Pontif pentru deplasare, maşini de producţie autohtonă. SPP mai precizează că momentul utilizării papamobilului românesc este decis, dar din motive de securitate această informaţie nu poate fi făcută publică deocamdată.

Papamobilul românesc a fost văzut şi agreat de Sanctitatea Sa, iar membrii echipei Serviciului de Protecţie şi Pază, desemnaţi să asigure protecţia Papei pe toată durata vizitei în România, au fost selectaţi dintre ofiţerii cu experienţă, care au participat la misiuni ale SPP în teatrele de operaţii.

Echipa SPP a fost primită, în cursul lunii aprilie, la Vatican, Sfântul Părinte şi-a manifestat încrederea în profesionalismul şi dăruirea ofiţerilor de protecţie români, pe care i-a binecuvântat. Din echipa de protecţie din România a Suveranului Pontif fac parte pe lângă ofiţerii SPP şi doi ofiţeri din garda Vaticanului, unul dintre ei fiind aghiotantul personal.

Pregătirea echipei de protecţie a Papei Francisc a început cu suficient timp înainte de vizită.

Echipa SPP a desfăşurat şi o misiune comună la Roma cu echipa de protecţie a Vaticanului.

FOTO: Papamobilul. Sursa: SPP.

De același autor

Related Articles