[VIDEO] Descinderi în Reșița la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc

3573

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraș-Severin, au efectuat 15 percheziții domiciliare, 13 în Reșița și 2 în Timișoara, la membrii unui grup infracțional organizat, specializat în trafic de droguri și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Conform comunicatului transmis redacției, din cercetări a reieșit că gruparea ar fi acționat de la începutul anului 2018, în special pe raza municipiului Reşiţa, ar fi constituită inițial din patru membri, dezvoltându-se în timp, până în prezent fiind identificați zece membri.

Activitatea grupării infracționale ar fi constat în aprovizionarea cu droguri de mare risc și de risc, din Timișoara, din străinătate și de pe internet și distribuirea acestora. O parte dintre membrii grupării s-ar fi ocupat cu cultivarea de droguri de risc.

Astfel, la data de 30 mai a.c., au fost puse în executare 22 de mandate de aducere, emise pe numele unor persoane, care urmează a fi aduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraș-Severin, în vederea audierii.

În urma descinderilor, polițiștii au indisponibilizat peste 1 kilogram de droguri de mare risc, sute de grame de canabis şi peste 40 de ghivece cu plante de canabis.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de mare risc și de risc în vederea consumului propriu și efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timișoara și Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin.

Activitățile au beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale și al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor.

video Politia Română