Municipiul Reșița continuă să atragă fonduri europene

Primăria Reșița a semnat recent două noi contracte cu finanțare europeană în valoare de aproximativ 8.000.000 de lei.

Primul proiect presupune reabilitarea energetică pentru blocul 20, scările 1-4, de pe Bulevardul Republicii Republicii și a scara 5 de Aleea Domogled. Întreaga investiție este de 3.870.486 lei. Lucrările vizează creșterea performanțelor energetice, refacerea acoperișului, anvelopare, înlocuirea lifturilor, refacerea casei scării și igienizarea zonei de subsol.

Smart City este numele celui de al doilea proiect și are o valoare de 4.034.201,98 lei. Astfel, se va implementa un sistem IT centralizat care să simplifice procedurile și să reducă timpul de așteptare la ghișee al cetățenilor. Se va crea un sistem de management al calității prin care se va urmări eficiența muncii funcționarilor publici.

“Pe lângă plăți online și digitalizarea serviciilor din primărie, ne dorim să realizăm și un cadastru digital. Astfel, cu ajutorul măsurătorilor prin GPS vom putea ști exact ce se află sub pământ: conducte de apă, canalizare, gaz, cabluri de curent și comunicații etc. De asemenea, vom cartografia prin GPS cele 2.300 de hectare de teren intravilan și cele 19.000 de hectare extravilane pe care le are Reșița”, a adăugat primarul Reșiței, Ioan Popa.

De același autor

Related Articles