[VIDEO-AUDIO] Sute de elevi și studenți reșițeni s-au întâlnit cu medaliații olimpici Maria Olaru și Gheorghe Megelea

384

UPDATE:

Câteva sute de elevi și studenți au umplut, până la refuz, Aula Magna a Universității Eftimie Murgu din Reșița pentru a-i cunoaște și a-i vedea pe viu pe medaliații olimpici: fostul atlet Gheorghe Megelea și fosta gimnastă Maria Olaru.

Cei prezenți i-au întâmpinat pe cei doi oaspeți cu aplauze susținute și s-au bucurat că au avut ocazia să-i întâlnească. După prezentarea fiecăruia dintre ei, cei care au dorit au putut să le adreseze celor doi performeri olimpici diferite întrebări legate de multiplele aspecte legate de viața lor, de ascensiunea lor mondială, de bucurii, sacrificii, motivație etc.

Maria Olaru, medaliată cu aur pe echipe și argint la individual compus la Jocurile Olimpice de vară Sydney 2000, a fost încântată că a revenit în Reșița:

”Tot timpul vin cu drag la Reșița și nu doar în acest context educațional. Mă leagă mult mai multe de acest oraș. Mă voi implica în toate acțiunile dedicate copiilor,cu mare plăcere, și nu are neapărat legătură cu faptul că am devenit părinte de ceva timp. Am răspuns pozitiv la toate aceste întâlniri, deoarece consider că mai ales tinerii au nevoie de ”repere” , de modele. Vreau să cred că sunt unul dintre aceste modele pentru ei, încercând să-i impulsionăm și să le insuflăm această dorință de practica sportul și necesitatea practicării exercițiului fizic. Sper să rămână cu ceva din întâlnirea cu noi.”

Gheorghe Megelea, primul atlet român medaliat la Jocurile Olimpice, a fost bucuros să se întâlnească cu tinerii reșițeni:

”Am venit cu foarte multe emoții. Aici am copilărit, aici m-am format ca om, ca sportiv, iar acum la bătrânețe revin spre locul natal. Ne dorim ca acești tineri să iasă pe arene, să-i motivăm să practice sportul. Profit de anii care mi-au rămas și vreau să fiu cât mai relaxat.”

Rectorul Universității Eftimie Murgu din Reșița, Conf. univ. dr. Andrade Bichescu a oferit celor două personalități ale sportului Diplome de Excelență.

Elevii care au adresat întrebări, considerate de campionii olimpici ca fiind cele mai interesante, au fost premiați, fiindu-le oferite abonamente de o lună la bazinul din cadrul Complexului Municipal Sport Și Sănătate, la Cinema Dacia și la Grădina Zoologică, toate din Reșița. Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe și poze cu marii campioni.

Evenimentul ”Și eu vreau sa fiu campion” a fost organizat de Universitatea Eftimie Murgu Reșița, Facultatea de Științe Sociale împreună cu Academia Olimpică Română, filiala Caraș-Severin, Primăria Reșița și Inspectoratul Județean Caraș-Severin.

Gheorghe Megelea va fi prezent și vineri, 31 mai la ”Crosul Național Ziua Olimpică”, organizat de Academia Olimpică Română, filiala Caraș-Severin.

sursa foto și video: Cristina Corocan

——————

În această săptămână va avea loc la Reșița întâlnirea ”Și eu vreau sa fiu campion”, inițiată de Universitatea Eftimie Murgu. Despre aceasta ne oferă detalii prof. Liliana Dacica, reprezentantul Academiei Olimpice Române, filiala Caraș-Severin:

”Este vorba despre o întâlnire a medaliaților olimpici fostul atlet Gheorghe Megelea și a fostei gimnaste Maria Olaru cu elevii și studenții reșițeni. Ne dorim să aducem modele pentru copii și pentru tinerii , pentru generația actuală. Îi așteptăm pe toți cei care doresc să fie alături de noi, să-i cunoască, să obțină autografe, să se fotografieze cu medaliații la Jocurile Olimpice. Evenimentul ”Și eu vreau sa fiu campion” va avea loc de la ora 12.00 în aula Universității.”

Evenimentul ”Și eu vreau sa fiu campion” va avea loc joi, 30 mai de la ora 12 la Universitatea Eftimie Murgu.

Acțiunea este organizată de Universitatea Eftimie Murgu Reșița, Facultatea de Științe Sociale împreună cu Academia Olimpică Română, filiala Caraș-Severin, Primăria Reșița și Inspectoratul Județean Caraș-Severin.

Tot în această săptămână, vineri 31 mai de la ora 11.00 se va desfășura Crosul Ziua Olimpică, organizat de Academia Olimpică Română, filiala Caraș-Severin.

sursa foto: Facebook: Maria Olaru/Gheorghe Megelea