La nivelul județului Caraș-Severin au fost prelucrate integral cererile depuse de către contribuabili în vederea restituirii sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Caraș-Severin a solicitat Administrației Fondului de Mediu suma de 66.500.000 de lei pentru un număr de aproximativ 32.573 de contribuabili.

Până la data de 24 aprilie, a fost virată Administrației Județene a Finanțelor Publice Caraș-Severin suma de 36.200.000 lei, din care s-au plătit 35.900.000 de lei către 16.947 contribuabili. Așteptăm în continuare de la Administrația Fondului de Mediu aproximativ 30.000.000 de lei pentru a restitui taxa celor 15.000 de contribuabili rămași,ne-a declarat Zlatia Cocar, purtătorul de cuvânt al Administrației Județene a Finanțelor Publice Caraș-Severin.

Fostele taxe auto restituite sunt: taxa specială, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante și timbrul de mediu. Acestea erau plătite la prima înmatriculare a mașinii, dar Curtea de Justiție a Uniunii Europene le-a declarat, pe rând, ilegale, drept pentru care au fost eliminate din legislație. Ultima taxă auto aplicabilă, timbrul de mediu, a fost eliminată în februarie 2017 și de atunci nu a fost înlocuită de nicio altă taxă.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua ieri am sunat la cei de la Anaf au zis ca toti Resiteni vor primi bani pe taxa astazi zic ca nu sunt bani :! Chiar suntem loati de prosti

Comentariile sunt închise.