Radio Reșița a contribuit la îmbunătățirea condițiilor de spitalizare de la Centrul Oncohelp din Timişoara

Bolnavii de cancer internaţi la Centrul de Oncologie Oncohelp din Timişoara, vor beneficia de condiții îmbunătățite de spitalizare, prin înlocuirea mobilierului existent cu o nouă garnitură de paturi electrice cu 3 funcțiuni, saltele impermeabile și noptiere.

Pentru realizarea acestui proiect, Asociația OncoHelp a participat la cursa Timotion 2019, participare care s-a dovedit un real succes: suma totală adunată a fost de 70.737 lei, în condițiile în care ținta propusă inițial a fost de 56.100 lei. Au contribuit cei 5 ambasadori și cei 9 campioni ai Asociației OncoHelp, precum și cei 720 de donatori – reprezentanți generoși și sufletiști ai comunității.

Împreună am reușit adunarea fondurilor pentru achiziționarea a 18 seturi de mobilier de spital, cu 3 seturi mai mult decât ne-am propus inițial prin participarea la Timotion 2019. La ora actuală reprezentanții Asociației caută furnizorul care poate oferi cele mai bune condiții de calitate și preț pentru achiziționarea mobilierului dorit, și se străduiește să asigure bugetul necesar pentru achiziționarea restului mobilierului, necesar dotării complete a spitalului – adică încă 113 seturi, în valoare de 376.505,15 lei.

O premieră în organizarea curselor Timotion, a fost mobilizarea comunităților din Caraş-Severin(Caransebeş şi Oraviţa) pentru Timotion Everywhere 2019, mobilizare realizată de Radio Reșița şi care a contribuit puternic la succesul întregului proiect.

Profund impresionați de răspunsul comunității la apelul lansat de adunare a fondurilor pentru creșterea confortului pacienților bolnavi de cancer internați în regim de spitalizare continuă în cadrul Centrul de Oncologie Oncohelp, reprezentanții Asociației OncoHelp doresc să le mulțumească tuturor celor care au contribuit la succesul acestui proiect. De asemenea,  doresc să asigure întreaga comunitate că vor continua să caute noi oportunități și noi proiecte de dezvoltare în beneficiul pacienților care li se adresează.

TIMOTION este un eveniment de alergare cu strângere de fonduri, organizat de Fundația Comunitară Timișoara împreună cu Asociația Alergotura, care urmărește să inspire comunitatea locală:

  • să sprijine și să se implice în proiecte în folosul comunității
  • să adopte un stil de viață sănătos în care alergarea este o opțiune.

La apelul de proiecte lansat de organizatorii Timotion de la finalul lui 2018 s-au inscris 27 de proiecte din Timis, Arad, Caraș – Severin si Hunedoara. Din acestea, în cursă au rămas 20 de proiecte.

De același autor

Related Articles