[VIDEO-AUDIO] Grație, eleganță și performanță la ”Cupa Primăverii Reșița 2019” la gimnastică ritmică

644

În sala de sport a Școlii Generală Nr. 9 din Reșița a avut loc zilele trecute ”Cupa Primăverii”, competiție de gimnastică ritmică la care au luat parte mai multe sportive din Reșița, Timișoara și Oradea.

Au participat sportive de la CSU Oradea, CSȘ Nr. 1 Timișoara și CSȘ Reșița. Din partea clubului reșițean au concurat 14 sportive.

Despre însemnătatea acestui concurs pentru tinerele sportive a vorbit una dintre antrenoarele lor, Luminița Lațcu:

Am organizat, ca și în anii precedenți, cu ajutorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin această ediție a Cupei Primăverii, la care au participat sportive de diferite categorii de vârstă: 8 ani,9-10 ani,11-12 ani și junioare. Această competiție este binevenită, deoarece la sfârșitul lunii vom participa la Campionatul Național Școlar. Este cel mai important pentru noi. La această competiție am invitat la start orașe mai apropiate de Reșița. Fetițele noastre au concurat la categoria a IV-a, a III-a, junioare și ansamblu. Ne interesează ca evoluția lor să fie cât mai bună, pentru că ne dorim ca la Campionatul Național ele să fie într-o formă foarte bună, a spus antrenoarea Luminița Lațcu.

Sportivele au afirmat că a fost o bună ocazie pentru ele să-și îmbunătățească evoluția în perspectiva competițiilor oficiale din acest an:


Cele 14 sportive vor concura la Campionatele Naționale Școlare de gimnastică ritmică ce vor avea loc în perioada 29 mai -1 iunie la Baia  Mare.

”La acest campionat vom participa cu toată delegația cu care am participat și la acest concurs. Sperăm să obținem cât mai multe medalii, deoarece am muncit foarte mult pentru aceste compoziții. Am pus totul la punct, iar acum totul depinde de emoțiile copiilor,a concluzionat Luminița Lațcu.”

Gimnastele sunt pregătite de antrenoarele Luminița Lațcu și Dana Tîrba.

sursa foto și video: Cristina Corocan/Luminița Lațcu