Primăria Reşiţa penalizată din cauza nepăsării populaţiei faţă de colectarea selectivă a gunoiului

Pentru ca nu a îndeplinit cota de reciclare impusă de Uniunea Europeană, Primăria Reşiţa a plătit o amendă către fondul de mediu de aproximativ 300.000 de lei, pentru anul 2018.

City managerul orașului Reşiţa, Paul Vasile, a precizat că pentru a rezolva această problemă este necesară educarea și conștientizarea populației despre importanța reciclării.

Anul acesta ar trebui să reciclăm 40% din deșeuri. Din păcate, datorită populației, nu reușim să îndeplinim această cotă. Procentul de reciclare nu depășește 15%-16%. Cetățenii aruncă în continuare în același tomberon: plastic, carton, sticlă și gunoi menajer”, a precizat Paul Vasile.

Pentru neîndeplinirea normelor de reciclare, municipalitatea este nevoită să plătească o “amendă” pentru diferența care lipsește din cota de reciclare impusă de către Uniunea Europeană. Astfel, pentru fiecare tonă se achită o taxă de 50 de lei, către Fondul de mediu.

Este foarte important să reciclă. Sticla are nevoie de 1.000.000 de ani pentru a se descompune în bucățele mici. Descompunerea naturală a plasticului în mediul înconjurător necesită peste 500 de ani. Cu fiecare tonă de plastic reciclat se economisesc între 700 și 800 de kilograme de petrol brut.

Cele mai citite

Related Articles