[FOTO] Festivalul de Muzică Religioasă „Ion Românu“ un reper cultural al Banatului!

Festivalul de Muzică Religioasă „Ion Românu“, cea de-a XXI-ediţie, a ajuns la maturitate artistică, devenind o preţioasă confirmare spirituală în cv-ul participanţilor, un reper cultural al Banatului!

Profesorul Ioan Benga, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, a felicitat participanții și a înmânat diplome dirijorilor grupurilor corale în semn de prețuire pentru susținerea muzicii corale religioase.

La ceas de Sfântă Sărbătoare, la Reşiţa, concitadinii noştri au fost beneficiarii unui regal de muzică religioasă şi corală ce a avut loc în incinta catedralei „Schimbarea la Față“ din cartierul Lunca Bârzavei.

Update

Festivalul de Muzică Religioasă „Ion Românu“, ajuns anul acesta la cea de-a XXI-a ediţie se va desfăşura la Reşiţa marţi, 21 mai la ora 16.00.

Evenimentul va avea loc în incinta catedralei „Schimbarea la Față“ din cartierul Lunca Bârzavei, iar formaţiile corale prezente vor evolua după următorul program:

Corul  mixt „ANASTASIS“ al Bisericii Ortodoxe din Bozovici, dirijor: prof. Claudia Cherescu

Corul „FRANZ STURMER“ al  Forumului Democratic al Germanilor din Caraș-Severin, dirijor: prof. Elena Cozîltea

Corala „LIRA“ din  Reșița, dirijor: prof. Elena Cozîltea

Corala „ARMONIA“ a Bisericii Ortodoxe Române din Bocşa, dirijor: preot Silviu Ferciug

Corul „LAUDAE“ al Centrului de Tineret Moniom, dirijor: profesor Giorgiana Ciucur

Organizatorii festivalului sunt: Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin şi Catedrala „Schimbarea la Faţă“ Reşiţa.

Cele mai citite

Related Articles