[FOTO] Gaudeamus Radio România: lumea fascinantă a cărților, în Piața Unirii din Oradea

Miercuri, 8 mai, s-a deschis în Piața Unirii din Oradea, Caravana Gaudeamus Radio România.

Președintele de onoare este poetul Lucian Scurtu. El a afirmat că scopul unei asemenea manifestări este de a omagia cartea tipărită sau electronică, dar și cititorul:

O carte de istorie ne face să ne întoarcem în timp, un roman ne translează într-o lume fascinantă, neverosimilă, fabulatorie, o carte pentru copii ne incită ludicul. La urma, urmei o carte este o lume iar o lume este cuprinsă într-o carte. Declarăm în mod oficial deschisă cea de-a 6-a ediție a Târgului de Carte Gaudeamus 2019. (Lucian Scurtu)

Președintele director general al Societății Române de Radiodifuziune, Georgică Severin, a subliniat la Oradea importanța promovării culturii la Radio România:

Acest eveniment  organizat de Societatea Română de Radiodifuziune are două scopuri foarte clare: să promovăm  cartea, să promovăm cultura, să promovăm  lectura, dar, în același timp dorim ca, prin intermediul cărții să promovăm Radio România – singurul post public din România care promovează valorile culturale clasice, locul unde puteți asculta teatru radiofonic, pe diversele noastre frecvențe. (Georgică Severin)

La deschiderea Gaudeamus Radio România a fost prezent și primarul Oradiei, Ilie Bolojan:

Nu cred că puteam marca mai bine Ziua Europei decât prin acest Târg de Carte, pentru că Europa înseamnă cultură iar cartea nu face decât să consolideze acest lucru. (Ilie Bolojan)

Ediţia din acest an aduce 60 de edituri şi pe cei mai importanţi distribuitori de carte străină, de muzică şi de jocuri educative.

Foto: Andrei Huțanu

Cele mai citite

Related Articles