Judokanul Alexandru Matei din Caransebeș a câștigat medalia de aur la Cupa Europei de la Berlin

1152

Judokanul Alexandru Matei din Caransebeș, component al lotului național al României a obținut medalia de aur la Cupa Europeană de la Berlin, competiție rezervată sportivilor vârsta sub 18 ani. Este o performanță deosebită pentru sportivul originar din Caransebeș, el impunându-se în această competiție în care a luptat cu judoka cu doi ani mai în vârstă decât el.

Alexandru Matei a învins la Berlin adversari din Rusia, Brazilia, Israel, Olanda și Serbia, majoritatea mai mari cu 2 ani ca vârstă decât el. A trecut în finală pe rusul Timur Arbuzov.

Caransebeșeanul Alexandru Matei, component al lotului național de judo cadeți, este legitimat în prezent la CSS LPS Focșani.

Alexandru Matei este campionul național en-titre al categoriei 50 kg cadeți, medaliat cu bronz la Cupa Europeană de la Gyor, din Ungaria și de la Teplice, din Cehia. Înaintea etapei de la Berlin era pe locul 20 în clasamentul mondial la categoria 50 de kg, dar după acest rezultat de excepție va urca câteva poziții în clasament și este foarte aproape de a depăși obiectivul pe care și l-a propus la început de an.

Alexandru Matei este, la 16 ani, component al lotului național de judo cadeți al României și este pregătit de ani buni de antrenorul Iulian Surlă de la Focșani.

sursa foto: Doru Matei