[FOTO] Votează pentru viitorul tău!

256

La Reşiţa a fost lansată campania civică „Votează pentru viitorul tău!”.

Aceasta va fi implementată pe durata a 30 de zile, până în 24 mai 2019 şi cuprinde, pe de o parte activităţi educaţionale şi de informare prin care se va creşte nivelul de cunoaştere al populaţiei în legătură cu rolul Parlamentului European şi al Instituţiilor Europene, iar pe de altă parte activităţi menite să dezvolte spiritul civic, participarea şi implicarea cetăţenilor în procesul de luare a deciziei.

Proiectul este implementat de Asociaţia Nevo Parudimos împreună cu Asociaţia Kreativ Research, Fundatia Activity, mass-media din Reşiţa,  Compania Teatrală TEATRUL DA, Asociaţia de Binefacere Pro Vitam, Asociaţia Evolution şi Liga Studenţilor din Universitatea Eftimie Murgu.

Scopul campaniei este de a creşte prezenţa la vot, în special a tinerilor cu drept de vot din Reşiţa şi împrejurimi, spune managerul de proiecte din cadrul Asociaţiei Nevo Parudimos, Daniel Grebeldinger.

Campania presupune activităţi educaţionale, civice şi de mobilizare. Invitat în emisiunea „Ascultă cum te ascult”, Daniel Grebeldinger a spus că o componentă foarte importantă a campaniei „Votează pentru viitorul tău!” va fi partea de cercetare care va avea drept scop identificarea cauzelor care duc la neparticiparea la vot a tinerilor şi a celui mai eficient mod de informare a acestora în legătură cu alegerile, votul, Parlamentul European şi Instituţiile Europene.

La nivelul judeţului Caraş-Severin prezenţa la vot la alegerile europarlamentare din 2014 a fost de 31,43%.