Reșița este gazda etapei naționale a olimpiadei de Limbi și literaturi materne slave

175

Începând de astăzi și până joi, 25 aprilie, Reșița va fi gazda etapei naționale a olimpiadei de Limbi și literaturi materne slave: cehă, sărbă și slovacă, competiție de excelență desfășurată sub egida Ministerului Educației Naționale.

Comeptiția urmăreţte stimularea dezvoltării competențelor de comunicare în limba maternă, a stiudiului limbii materne de către elevii aparținând minorităților naționale în diferite unități de învățământ din țară, a competențelor sociale și civice, a inteligenței lingvistice și a creativității levilor.

La concurs vor participa 89 de elevi din 6 județe ale țării: Caraș-Severin, Timiș, Arad, Sălaj și Bihor, ne-a declarat inspectorul școlar pentru învățământ primar și minorități, Gheorghe Manda.

Deschiderea competiției va avea loc astăzi, începând cu ora 18.00, într-un cadru festiv, la Sala “Lira” a Liceului de Arte “Sabin Păuța” din Reșița, în prezența unor reprezentanți de seamă ai minorităților naționale din România și ai administrației publice naționale, județene și locale.

În cadrul evenimentului, orchestra “Virtuozii Semenicului” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin va prezenta o suită de cântece populare din toate zonele țării.

Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin va asigura atât desfășurarea probei scrise, care va avea loc la Colegiu Economic al Banatului Montan Reșița, cât și angregarea elevilor în activități aducative pentru cunoașterea istoriei și tradițiilor Municipiului Reșița și a județului Caraș-Severin.

Festivitatea de premiere va avea loc joi, 25 aprilie, la Sala “Lira” a Liceului “Sabin Păuța” din Reșița, începând cu ora 16.00.