[FOTO] Misiune spațială pe aeroportul din Caransebeș

Conducerea SC Aeroportul Caransebeș SA va găzdui “Proba Practică a Etapei Naționale a Concursului CanSat 2019”, care se va desfășura la Aeroportul “Max Ausnit” din Caransebeș, Strada Aeroportului, numărul 1, în ziua de 24 aprilie 2019, între orele 10.00-14.00.

Aeroportul Caransebeș SA este partener în realizarea acestei probe cu Agenția Spațială Română și Universitatea de Vest Timișoara. La aceasta probă vor participa aproximativ 70 de elevi și profesori din toată țara, organizați în nouă echipe.

CanSat-ul este o simulare a unui satelit integrat în volumul și forma unei doze standard de băuturi răcoritoare. Provocarea pentru elevi constă în includerea tuturor subsistemelor majore ale unui satelit – cum ar fi alimentarea cu electricitate și comunicațiile – într-o doză de răcoritoare cu un volum de 330 mililitri. CanSat-ul va fi lansat de la o altitudine de aproximativ un kilometru cu ajutorul unei rachete, balon, avion, elicopter sau drone și va trebui să îndeplinească o misiune și să aterizeze în condiții de siguranță.

Cu ocazia acestui eveniment vor avea loc, pe Aeroportul “Max Ausnit” din Caransebeș, mai multe activități și prezentări despre industria aeronautică din România, despre posibilități de carieră în aviația civilă și militară, precum și în industria aeronautică, susținute de personal calificat din cadrul Ministerului Apărării Naționale si al Asociației Aeronautice Române.

De asemenea, vor avea loc zboruri de prezentare cu aeronave ale Aeroclubului României, Aero WEST Buziaș și Dunca Expediții Timișoara.

sursa foto: ESERO Romania

Cele mai citite

Related Articles