Alergând la pădure Reșița 2019: mișcare, sănătate, solidaritate!

103

Pasionații de alergare montană sunt așteptați și în acest an la concursul ”AlerGând la pădure

A cincea ediție a concursului AlerGând la pădure Reșița va avea loc în această săptămână. Concursul de alergare montană va reuni și în acest an sute de concurenți din mai multe județele ale țării, după cum afirmă unul dintre organizatori, Laszlo Kokovics:

Primul start se va da la ora 10.00. Pe lângă cele trei probe vor avea loc și altele rezervate copiilor, care de asemenea vor concura pe categorii de vârstă.

AlerGând la pădure Reșița 2019 este concurs de alergare montană deschis atât alergătorilor profesionişti, dar mai ales celor amatori având ca obiective creşterea atractivităţii Reşiţei precum şi a proximităţilor, încurajarea unui stil de viaţă sănătos, dezvoltarea unei conştiinţe prietenoase faţă de mediul înconjurător precum şi colectarea de fonduri, prin donaţii, pentru sprijinirea înființării Fundației Comunitare Banatul Montan.

Evenimentul se va desfășura duminică, 21 aprilie și va include 3 probe care se vor derula în cea mai mare parte pe poteci şi drumuri forestiere. Locul de plecare şi de sosire al participanţilor este centrul municipiului Reşiţa, judeţul Caraş-Severin.

Probele concursului “AlerGând la Pădure” sunt următoarele:

•        Cros “POEZIE”: +5km, având o diferenţă de nivel de aproximativ +250m/-250m, recomandat începătorilor – timp limită 2h;

•        Cros  “METAL”:+10km, având o diferenţă de aproximativ +500 m/-500 m, recomandat celor care practică în mod regulat alergarea montană  – timp limită 2h

•        Semi-maratonul Reşiţei : +20 km, având o diferenţă de nivel de aproximativ +900 m / -900 m, recomandat celor care vor să-și crească performanțele în acest sport  – timp limită 2h

•        Probe copii

Evenimentul are și în acest an o latură socială : veniturile realizate cu ocazia acestei ediții vor fi redirectionate către proiectul vizând crearea Fundației Comunitare a Banatului Montan.

La această ediție se vor percepe taxe de participare, după cum urmează :

Proba Semimaratonul Reșiței 20km Cros ”METAL” 10km Cros „POEZIE„ 5km Probe copii
Donație recomandată 60 RON 50 RON 40 RON gratuit

Toți banii vor fi redirecționați pentru crearea Fundației Comunitare a Banatului Montan.

Banii adunați de la ediții precedente ale ”AlerGand la pădure” au fost donați către Centrul pentru Educație Incluzivă Aurora Reșița și către  Fundația Humanitas Pro Deo Reșița.

Organizatorii evenimentului sunt: Asociaţia Bike Attack Reşiţa, Fundația Comunitară Banatul Montan împreună cu Primăria și Consiliul Local Reșița, în parteneriat cu autorităţi şi instituţii locale, cu sponsori, asociaţii şi persoane juridice sau fizice, care îşi aduc aportul la organizarea și desfășurarea evenimentului sub forma de voluntariat.

Radio România Reșița este coorganizator și partener oficial media al evenimentului AlerGând la pădure Reșița 2019.

sursa foto: Cristina Corocan

Cristina Corocan
De la 19 ani am intrat în contact cu acest ”virus” – Radio Reșița. Mă bucur că nu am reușit să mă vindec, chiar dacă anii au trecut, cam tot atâția. Rămânem împreună pe 105,6 FM!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.