Peste 2000 de misiuni de ordine publică au fost executate de jandarmii din Mehedinţi

Creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor prin asigurarea măsurilor de ordine la manifestările cu public numeros şi participarea la misiuni de menţinere în sistem integrat au fost principalele obiective ale Jandarmeriei Mehedinţi, în primul trimestru al acestui an.
În primele 3 luni ale anului, jandarmii au executat peste 2.000 de misiuni de ordine publică, prioritatea fiind asigurarea unui climat de normalitate civică şi intervenţia promptă pentru soluţionarea problemelor sesizate de cetăţeni.
Dintre acestea, 33 au fost misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări cultural-artistice şi religioase, sportive, vizite oficiale, 2.351 au fost misiuni de menţinere în sistem integrat cu poliţia, 24 au fost misiuni în cooperare cu alte instituţii.

Pe lângă misiunile specifice în domeniul ordinii publice, în trimestrul I/2019 activitatea a fost orientată şi către prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. Astfel, în perioada analizată, în judeţul Mehedinţi, au fost organizate 39 de activităţi de informare şi prevenire. De asemenea, au fost constatate 58 de infracţiuni: 15 independent, iar 43 în cooperare cu poliţia.
În urma misiunilor executate, au fost aplicate 272 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 73.000 lei.

Cele mai citite

Related Articles