Carnea de miel din abatoarele autorizate va fi comercializată în măcelării şi supermarket-uri

Carnea de miel, provenită direct din sacrificarea tineretului ovin în centrele provizorii avizate temporar din pieţele agroalimentare, se comercializează numai la faţa locului, a precizat pentru Radio Reşiţa directorul executiv al DSVSA Caraş-Severin, medicul veterinar Dorin Imbrea. Conform acestuia, carnea provenită din sacrificarea mieilor în abatoarele autorizate sanitar-veterinar poate să ajungă şi în măcelării sau supermarket-uri.

Carnea rezultată urmare sacrificării în acele centre se comercializează direct către consumatorul final acolo, fără ca ea să ia altă destinaţie, în sensul că merge spre magazine. Cea care este sacrificată în abatoarele autorizate sanitar-veterinar poate să ajungă şi la nivelul măcelăriilor sau supermarketurilor. Dar carnea de miel care rezultă din centrele de sacrificare avizate temporar nu este nu este voie să fie valorificată decât direct către consumatorul final la locul de sacrificare, acolo“.

Până în prezent la nivelul judeţului au fost solicitate pentru autorizare 4 centre temporare de sacrificare a mieilor. Este vorba de Caransebeş, Moldova Nouă şi Reşiţa.

Cele mai citite

Related Articles