Fermierii care doresc să comercializeze miei de Paște în piețele din Reșița, vor avea la dispoziției spații special amenajate.

Piețe Reșița pune la dispoziția crescătorilor de ovine două centre de sacrificare, conform normelor Direcției Sanitar Veterinare. Inițiativa vine în scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale Catolice și Sărbătorilor Pascale Ortodoxe, când consumul unor cantități de alimente de origine animala crește considerabil.

Comercianții sunt așteptați în cele două locații, Piața Sud și Piața Nord, pentru a se informa asupra condițiilor igienico sanitare pe care trebuie să le îndeplinească.

Tarifele percepute de către administrație sunt:

  • 20 de lei/miel sacrificat
  • 15 lei închirierea mesei/zi.

Centrele de sacrificare vor funcționa astfel:

  • Piața Reșița Sud – 18–27 aprilie
  • Piața Reșița Nord -24-27 aprilie