[VIDEO-AUDIO] Ziua Sportului Curat,marcată la Reșița prin crosul ”Mesajul meu antidrog”

316

În România este sărbătorită astăzi Ziua Sportului Curat



În fiecare an în 10 aprilie în România este sărbătorită Ziua Sportului Curat. La Reșița s-a desfășurat marți, 9 aprilie etapa județeană a Gimnaziadei și a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, sub motto-ul Mesajul meu antidrog.

Pe stadionul de atletism din cadrul Complexului Sportiv Francisc Vaștag s-au întrecut peste 150 de elevi din diferite localități ale județului Caraș-Severin: Reșița, Caransebeș, Bocșa, Turnu Ruieni, Ezeriș, Constantin Daicoviciu, Glimboca, Borlova.

Elevii din Caransebeș au dominat întrecerile, iar învingătorii la feminin și masculin, s-au calificat la faza pe țară, ce se va desfășura în 20 aprilie la Craiova.

Prof. Cristian Dragomir: Gadget-urile sunt la fel de periculoase ca și drogurile!

Inspectorul școlar Ion Moatăr este mulțumit de numărul mare de participanți prezenți la start:

Comisarul șef Aurelian Vieru, coordonator al centrului Antidrog Reșița a vorbit despre semnificația acestei zile și despre încercarea continuă de a îndepărta tinerii de drogurile de orice fel:

Elevii prof. Cristian Dragomir de la Caransebeș, antrenor emerit și federal, au dominat întrecerile. Mândru de reușitele acestora a vorbit despre importanța atragerii copiilor spre arenele sportive și mai ales îndepărtarea lor de gadget-uri, pe care le consideră la fel de periculoase ca și drogurile:

Participanții au vorbit despre semnificația evenimentului bucuroși de șansa pe care au avut-o de a se afla la start:

Ziua Sportului Curat, marcată în fiecare an la 10 aprilie, a fost instituită printr-o hotărâre adoptată de Guvernul României la 6 aprilie 2016. Prin marcarea acestei zile, ţara noastră se alătură statelor care au aderat la Convenţia internaţională împotriva dopajului în sport şi a Codului Mondial Anti-Doping.

sursa foto: Cristina Corocan