România – Zimbabwe 4-1, în Cupa Davis

116

UPDATE:

Echipa României a învins formaţia Zimbabwe cu scorul de 4-1, în primul tur din Grupa a II-a a zonei Europa-Africa a Cupei Davis, sâmbătă, la Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, după meciul câştigat de juniorul Filip Jianu cu 6-3, 7-5 în faţa lui Mehluli Don Ayanda Sibanda.

După ce Marius Copil a adus victoria echipei României, ultimul meci nu mai avea miză, astfel că Filip Cristian Jianu (17 ani) a primit şansa debutului, el învingându-l pe Sibanda (19 ani), aflat la al doilea meci în Cupa Davis, după o oră şi 14 minute.

Vineri, Benjamin Lock (546 ATP) l-a învins neaşteptat pe Marius Copil (80 ATP) cu scorul de 6-4, 7-5, iar apoi, Dragoş Dima (327 ATP) a câştigat cu 6-3, 6-3 în faţa lui Takanyi Garanganga (449 ATP).

Sâmbătă, România a obţinut trei victorii: perechea Horia Tecău/Florin Mergea s-a impus în faţa fraţilor Benjamin Lock şi Courtney Lock cu 6-1, 6-4, Copil l-a învins pe Takanyi Garanganga cu 6-4, 7-5, iar Jianu a trecut de Sibanda.

Meciurile s-au disputat după sistemul cel mai bun din trei seturi.


Echipele masculine de tenis ale României şi Zimbabwe sunt la egalitate, 1-1, după ce Dragoş Dima l-a învins pe Takanyi Garanganga cu 6-3, 6-3, vineri, în Sala Polivalentă din Piatra-Neamţ, în primul tur din Grupa a II-a a zonei Europa-Africa a Cupei Davis.

După ce Marius Copil, prima rachetă a echipei României, a fost întrecut surprinzător în meciul de debut, Dima a reuşit să aducă un punct României, după un meci foarte bun în faţa celui mai valoros jucător zimbabwian, conform clasamentului ATP.

Dima (327 ATP) a trecut de Takanyi Garanganga (449 ATP) după o oră şi 23 de minute.

Românul a început în forţă şi a condus cu 3-0, avantaj pe care şi l-a păstrat până în finalul setului (6-3). În actul secund, Dima a făcut un break la 2-2, s-a desprins la 4-2, încheind setul cu un nou break, 6-3.

Dima a avut 3 aşi şi 1 dublă greşeală, iar Garanganga a reuşit 5 aşi, dar a comis şi 9 duble greşeli, numărul erorilor neforţate fiind enorm pentru african. Dima a servit excelent (81% puncte cu primul serviciu, 60% cu al doilea) şi nu şi-a pierdut niciodată serviciul, salvând cele trei mingi de break ale zimbabwianului.

Pentru Dima a fost a doua sa victorie în Cupa Davis, după ce prima a reuşit-o în faţa unui marocan.

În prima partidă de la Piatra-Neamţ, Benjamin Lock (546 ATP) l-a învins neaşteptat pe Marius Copil (80 ATP) cu scorul de 6-4, 7-5.

Marius Copil și Benjamin Lock deschid vineri, 5 aprilie întâlnirea de Cupa Davis dintre România și Zimbabwe. Meciul va începe la ora 15.

Dragoș Dima va intra pe teren în al doilea meci de simplu. Sâmbătă, 6 aprilie de la ora 12 este programat meciul de dublu în care va evolua perechea Horia Tecău -Florin Mergea și apoi ultimele două întâlniri de simplu. Partidele din primul tur al grupei a 2-a, zona euro- africana se joacă la Piatra Neamț.

Florin Mergea a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că bătălia cea mai mare a lui şi colegilor din echipa de Cupa Davis va fi cu ei înşişi în întâlnirea cu Zimbabwe de la Piatra Neamţ, precizând că nu se gândesc prea mult la adversari.

“Tragerea la sorţi e doar o formalitate. Dar putem să zicem că e mai important că Marius (Copil) începe primul şi îi poate da mai multă încredere lui Dragoş (Dima). Noi suntem pregătiţi. Consider că bătălia cea mai mare o ducem cu noi, nu ne gândim prea mult la adversari. Consider că avem nivelul necesar să aducem punctele de care avem nevoie pentru a câştiga”, a spus Mergea.

Colegul său de dublu, Horia Tecău, a afirmat că îşi doreşte un public gălăgios la Piatra Neamţ. “Începe Marius, jucătorul nostru numărul 1 şi cel mai experimentat. Dragoş are astfel puţin timp să intre în atmosferă înaintea meciului al doilea. E o zi foarte importantă cea de mâine. Sper ca publicul să vină în număr cât mai mare şi să ne susţină. E foarte important pentru noi ca ei să fie gălăgioşi. Ăsta e farmecul competiţiei, faptul că ai ocazia să joci acasă în faţa publicului propriu. Încercăm să fim în cea mai mare formă mâine şi poimâine. Sperăm ca şansa să fie de partea noastră”, a precizat el.

Marius Copil a declarat la rândul său: “Eu sunt pregătit să intru, tragerea la sorţi nu contează aşa de mult, adică faptul că intru primul sau al doilea. Noi suntem gata şi vom da tot ce avem mai bun din noi pentru a câştiga şi a aduce două puncte mâine”.

Dragoş Dima a menţionat că îşi doreşte să fie susţinut de un număr cât mai mare de suporteri. “Eu sunt mulţumit de tragerea la sorţi, prefer să joc în al doilea meci ca să mă obişnuiesc un pic cu publicul, dacă vine… Eu fac un apel către suporteri să vină la meci şi să ne încurajeze. E important să ne folosim de energia publicului. Suntem optimişti înaintea acestei întâlniri”, a precizat Dima, scrie Agerpres.ro