Arde vegetația la Iablaniţa. Pompierii se luptă şi în această zi cu flăcările

UPDATE 31.03.2019

Elicopterul Inspectoratului General de Aviaţie a acţionat ieri cu patru aruncări cu apă peste vegetaţia incendiată. Astăzi continuă intervenţia pompierilor până la lichidarea incendiului.

***

Circa 80 de hectare de litieră şi vegetaţie uscată ard în apropierea satului Petnic din comuna Iablaniţa, iar pompierii se luptă de aproape 30 de ore să stingă focul. În sprijinul acestora a fost solicitat şi un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv).

“Inspectoratul nostru a fost sesizat încă de vineri, la orele prânzului, cu privire la producerea unui incendiu de vegetaţie uscată şi litieră, în apropierea comunei Iablaniţa, sat Petnic. Pe parcursul zilei de vineri, pentru lichidarea incendiului au intervenit forţe din cadrul Gărzii de Intervenţie Bozovici şi angajaţi ai Ocolului silvic. Suprafaţa afectată a fost estimată la aproximativ 80 de hectare, din care 70 de hectare de litieră şi zece hectare de vegetaţie uscată. La lăsatul serii, forţele de intervenţie au fost retrase, dar intervenţia a continuat şi pe parcursul zilei de sâmbătă, când intervin 30 de pompieri militari şi angajaţi ai Ocolului silvic”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Semenic al judeţului Caraş-Severin, Magdalena Tocmelea.

Având în vedere suprafaţa mare afectată şi terenul dificil, respectiv, deal, zonă împădurită cu fag şi pin, dar şi vegetaţie deasă, pentru eficientizarea misiunii de stingere a fost solicitat în sprijin un elicopter din dotarea IGAv, care cu puţin timp înainte de ora 14:00 a efectuat o primă misiune de recunoaştere.

Astfel au fost identificate patru focare izolate, iar forţele de intervenţie de la sol au fost direcţionate către acele zone.

De același autor

Related Articles