Centura Aradului se face cu bani de la Consiliul Judeţean

Dezvoltarea Aradului nu se împiedică de Guvern, deși acesta încearcă să blocheze marile proiecte ale județului” – a declarat astăzi Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca. Acesta a anunțat astăzi că Ministerul Dezvoltării a decis, deși există banii necesari pentru aceste lucrări, să nu semneze contractele de finanțare din fonduri europene pentru realizarea ultimei porțiuni din șoseaua de centură a Aradului, dar nici drumurile județene Mișca-Apateu-Berechiu și Lipova-limită de județ Timiș. În aceste condiții, conducerea Consiliului Județean Arad anunță că lucrările vor începe din banii arădenilor!

În loc să susțină dezvoltarea Aradului, Guvernul face tot posibilul să îi împiedice dezvoltarea. De aceea, nu mai stăm după Guvern cu proiectele noastre, pentru că a dovedit că nu vrea să acceseze și să folosească fondurile europene și, ca și cum asta nu ar fi suficient, îi mai și încurcă pe cei care știu și vor. Am fi putut începe deja procedurile, din fonduri europene, la cele trei drumuri, dacă acest Guvern incompetent nu ne-ar fi pus bețe în roate. Au trecut șapte ani din actualul exercițiu financiar al Uniunii Europene, dar Guvernul nu a semnat încă nici măcar toate contractele de finanțare pe fonduri europene, deși lucrările ar trebui încheiate până în anul 2020 și banii ar trebui cheltuiți până atunci. Astăzi ar trebui pregătite deja proiectele pentru următorul ciclu financiar al Uniunii Europene. Din păcate, vedem că miniștrii nu sunt preocupați de marile proiecte ale României, ci de pușcăriași, de condițiile din închisori și de pedepsirea procurorilor care i-au prins furând” – a declarat președintele Consiliului Județean Arad.

Iustin Cionca a precizat că procedurile pentru realizarea ultimei faze a șoselei de centură a Aradului vor fi începute din banii Aradului: „Cei pe care Guvernul încă nu a apucat să ni-i ia!” – a declarat președintele Consiliului Județean Arad.

De același autor

Related Articles