Reduceri de personal și tăieri salariale în Primăria Reșița

Noua măsură a Primăriei Reșița pentru a reduce cheltuielile bugetare presupune concedierea a 60 de angajați din aparatul administrativ și tăierea salariilor cu 5%.

În ședința de Consiliul Local,  liderii PSD nu au participat la votul care prevede noile măsuri propuse.

“Nu suntem de acord cu aceste reduceri salariale. Consider că s-a făcut o eroare foarte mare atunci când salariații nu au primit norma de hrană impusă de către guvern, începând cu luna februarie. Am înțeles că se fac eforturi ca aceasta să fie plătită începând cu 1 aprilie, lucru ilegal după părerea mea”, a precizat liderul consilierilor PSD, Mirel Sabo.

Acesta a mai adăugat că nu poate fi de acord cu reducerile de personal atâta timp cât în primărie încă se fac angajări.

În replică, liderul grupului PNL, Hadrian Popescu, susține că aceasta este singura măsură sustenabilă pentru a nu fi nevoiți să taie din bugetul de investiții.

“Dacă acest proiect nu ar fi trecut, salariile s-ar fi tăiat cu 10%, cum s-a propus în ședința precedentă. Nu ne face plăcere să tăiem salarii sau să dăm oameni afară. Aceste măsuri suntem nevoiți să le luam din cauza reducerii fondurilor alocate de către guvern. Legat de angajări, sunt sectoare unde încă avem nevoie de personal specializat”, a adăugat Hadrian Popescu.

Conform municipalității, după introducerea indemnizației de hrană va rezulta o cheltuială în plus pentru primărie de aproximativ 280.000 de lei/lună.

De același autor

Related Articles