[FOTO] O nouă stradă va străpunge cartierul reșițean Govândari

Pentru a reintroduce tramvaiul în Reșița și a permite fluidizarea traficului pe parcursul lucrărilor, va fi construită o nouă stradă. Primăria lucrează în momentul de față la studiul de fezabilitate ce prevede extinderea acceselor spre bulevardul Muncii.

Proiectul vizează amenajarea parcărilor și a spațiilor verzi. Pe zona de intervenție au fost identificate aproximativ 100 de garaje și un bar care, cel mai probabil, vor trebui demolate. De asemenea, din cauza colmatării rețelei de canalizare și a improvizațiilor făcute de-a lungul anilor, întreaga structură va trebui refăcută.

Prin crearea acestei bretele se dorește eliminarea disfuncționalităților care apar pe partea de circulație în interiorul Microraionului I. Locurile de parcare au devenit insuficiente, iar existența spațiilor verzi și de recreere nu mai îndeplinesc standardele actuale.

În momentul de față, accesul pe aleile Crizantemei, Narcisei, Liliacului, și Romaniței se face doar dinspre Bulevardul Republicii, respectiv aleea Roman, Hunedoara, și Galați sunt cu ieșire pe Bulevardul Muncii. Obiectivul principal al proiectului este deschiderea accesului între aceste străzi.

Garajele vechi existente ocupă, cu aproximativ 25%, mai mult spațiu decât o parcare deschisă, fiind identificate 9 astfel de ansambluri de construcție. În prezent, mai multe spații verzi și trotuare reprezintă loc de parcare pentru autoturisme.

După finalizarea tuturor detaliilor studiului, municipalitatea urmează să găsească sursa de finanțare pentru acest proiect.

De același autor

Related Articles