Liceul Teoretic Traian Vuia din Reșița va avea, din nou, clasă cu profil sportiv

1171

Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin a aprobat reînființarea clasei cu profil sportiv la Liceul Teoretic Traian Vuia din Reșița

Liceul Teoretic Traian Vuia din Reșița va avea din această toamnă, din nou, clasă cu profil sportiv. După două decizii de desființare a clasei cu profil sportiv, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin a decis ca elevii performeri să facă parte dintr-o clasă cu profil sportiv de handbal feminin și alte discipline practicate în județul Caraș-Severin(clasa handbal-mozaic).

Inspectorul școlar general, Marius Cornici vorbește despre decizia luată acum câteva zile:

Am hotărât în Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin să aprobăm cea de a patra clasă la Liceul Teoretic Traian Vuia Reșița, cea din care să facă parte fetele campioane naționale la cadeți, care acum sunt în clasa a VIII-a. E vorba despre clasa de pe filiera vocațională cu profil sportiv. În trecut le-au fost aprobate doar trei clase, toate pe filieră teoretică. Cei de la Liceul au făcut un memoriu către Ministerul Educației, iar forul național l-a trimis spre soluționare nouă, celor de la Inspectoratul Școlar. Noi ne-am reîntâlnit pentru soluționare într-o altă configurație și am hotărât să le aprobăm această clasă și astfel le-am dat o șansă normală acestor fete, campioane naționale. Ar fi fost al doilea an în care Liceul ar fi fost văduvit de clasă cu profil sportiv.”

Din clasa cu profil sportiv, ce va activa din anul școlar 2019-2020 vor face parte 28 de elevi, handbalistele campioane naționale în întrecerea cadetelor, alături de alți sportivi performeri din județul Caraș-Severin. Handbalistele Liceului Traian Vuia Reșița, antrenate de prof. Lucia Moruț, au devenit campioane naționale, pentru prima dată pentru handbalul reșițean la junioare IV. S-au clasat primele din 16 cele mai bune echipe ale României.