Drepturile românilor vor fi apărate şi după Brexit

Cetăţenii români pot circula şi după Brexit fără paşaport, doar pe baza cărţii de identitate, spre sau dinspre Marea Britanie, a declarat ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, în cadrul unei sesiuni de informare, desfăşurate la Consiliul Local Harrow.

În intervenţia sa, diplomatul a făcut apel la românii din Regatul Unit să fie pregătiţi pentru Brexit, dar să trateze situaţia cu calm şi înţelegere.

Dan Mihalache i-a asigurat pe români că ambasada ţării noastre şi autorităţile britanice vor urmări cu atenţie ca drepturile lor să fie apărate.

O manifestaţie masivă a avut loc ieri în centrul Londrei pentru susţinerea unui al doilea referendum în privinţa Brexitului, în condiţiile în care Parlamentul caută o soluţie de depăşire a impasului în care se află procesul de separare de Uniunea Europeană.

Organizatorii marşului susţin că au luat parte peste un milion de persoane, iar protestatarii au purtat steaguri ale Uniunii Europene şi pancarte prin care cereau ca decizia privind Brexitul să se întoarcă la popor. Premierul Theresa May care a respins categoric ideea unui nou referendum este însă presată să demisioneze, după ce a declarat că ar putea renunţa să mai ceară Parlamentului şi al treilea vot pe acordul de Brexit.

În paralel, o petiţie care cere anularea Brexitului şi rămânerea în Uniunea Europeană a strâns aproape 5 milioane de semnături, într-un timp record.

(RRR)

Cele mai citite

Related Articles