Luptătoarea reșițeană Alina Vuc este accidentată, dar speră să se recupereze până la Campionatele Mondiale din luna septembrie

84

Luptătoarea Alina Vuc din Reșița, care a adus României în 2017 prima medalie mondială la lupte feminin, a declarat, într-o conferinţă de presă, că îndură durerea în fiecare zi la recuperarea de după operaţia la ligamentul încrucişat anterior al genunchiului drept pentru o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Accidentată la sfârşitul lui februarie la un antrenament, ea a fost supusă unei intervenţii chirurgicale şi speră să se recupereze în timp pentru a participa la Campionatele Mondiale de lupte din luna septembrie, de la Astana (Kazahstan).

“Este o bucurie când reuşeşti să pui piciorul în pământ. Eu am reuşit să îl pun chiar a doua zi după operaţie. Nu există un moment potrivit pentru o accidentare. Cu atât mai puţin pentru un sportiv aflat în cursa pentru Jocurile Olimpice. Dar cu ajutorul doctorului Bogdan Andrei am reuşit să încep deja recuperarea. Cu siguranţă va fi o cursă contracronometru. Dar sub îndrumarea celor mai buni specialişti de la clinica CentroKinetic, sper că voi reuşi să îmi îndeplinesc visul de a câştiga o medalie olimpică. Domnul doctor spune că plâng mult la kinetoterapie, dar când nu plâng de durere, plâng de depresie. Dar trebuie să mă recuperez, am planuri foarte mari anul acesta”, a spus ea.

Sportivă descoperită și formată la Reșița de antrenorul Nicolae Constantin, a declarat, că se confruntă cu durerea fizică, dar și sufletească din cauza acestei accidentări.

“Unul dintre cele mai mari regrete e faptul că nu voi putea concura la Campionatele Europene de la Bucureşti. Aşteptam de mult timp acest campionat găzduit de ţara noastră după 40 de ani, dar din păcate nu pot participa. Nu am ce să fac, privesc spre viitor şi mă gândesc la Campionatele Mondiale, competiţie care contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Sper să fiu în formă şi să obţin calificarea. Visul meu şi al oricărui sportiv este medalia olimpică, pentru asta mă antrenez şi pentru asta suport durerea în fiecare zi la recuperare. Pentru că din păcate, recuperarea după această operaţie este foarte dureroasă. Am adus României prima medalie mondială la lupte feminin, aşa că îmi doresc să aduc ţării şi prima medalie olimpică la lupte feminin”, a adăugat Alina Vuc.

Prezent la conferinţa de presă, medicul ortoped de la CentroKinetic, Bogdan Andrei, a afirmat că îşi doreşte ca Alina Vuc să poată reveni la antrenamente încă din luna august.

“E cea mai gravă operaţie pe care ar putea să o aibă un sportiv, să îţi rupi ligamentul încrucişat anterior. Chiar dacă s-au făcut foarte multe intervenţii chirurgicale, în lume încă nu s-a ajuns la o tehnică unanim acceptată prin care să fim siguri că sportivul va reveni în competiţii. Pentru că sunt mulţi care revin, dar şi mulţi care nu mai reveni niciodată. Noi am făcut tot posibilul pentru Alina Vuc nu numai să revină, ci să se recupereze cât mai repede. Asta înseamnă ca în luna august să poată reveni la antrenamente şi apoi să se lupte pentru calificarea la Jocurile Olimpice”, a afirmat Bogdan Andrei.