DSP Caraş-Severin acţionează acum pentru sănătatea ta orală!

De Ziua Mondială a Sănătăţii orale marcată astăzi, 20 aprilie, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin a preluat de la Ministerul Sănătăţii un proiect important pentru îngrijirea cavităţii orale în special în rândul elevilor.

“Spune Aaa! Acţionează acum pentru sănătatea ta orală”. Este îndemnul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin care şi-a propus ca de fiecare dată să vină în sprijinul comunităţii locale. Din păcate în România la ora actuală igiena orală a populaţiei lasă de dorit. Putem face o schimbare doar dacă desfăşurăm campanii de informare pentru sănătatea orală în special în şcoli a precizat astăzi managerul DSP, Dănilă Miloş în cadrul unei conferinţe de presă.

Din păcate, stomatologii din Caraş-Severin nu mai sunt atât de solicitaţi în şcoli ca în trecut pentru a face educaţie elevilor susţine medicul Mariana Goia. În plus, la ora de dirigenţie de foarte puţine ori a fost abordat acest subiect important pentru sănătatea copiilor, atrage atenţia stomatologul Goia.

În ceea ce priveşte statisticile la nivel naţional sunt destul de sumbre deoarece puţin peste 50 la sută dintre copii se spală pe dinţi de 2-3 ori pe zi, restul nu o fac. În plus, doar 27,1 % merg la medicul dentist susţine inspectorul din cadrul DSP Caraş-Severin Speranţa Ponoran.

Atenţie! Prevenţia este întotdeauna mai bună decât tratamentul. Bunele obiceiuri de igienă orală vor ţine la distanţă mare parte din problemele dentare, evitând durerile de dinţi şi tratamente stomatologice costisitoare.

De același autor

Related Articles