Anual, la 22 martie, în întreaga lume este marcată ziua apei. Mai mult ca oricând, se impune protejarea calitativă și cantitativă a surselor de apă. Generația actuală trebuie să le lase celor viitoare resurse suficiente și un mediu sănătos. Situaţia se degradează în marile oraşe, unde are loc o urbanizare galopantă şi necontrolată.

80% din apele uzate nu sunt tratate şi poluează pânzele freatice.

Sunt urgente, de aceea, măsuri coordonate între statele lumii şi campanii de informare.

În Banat evenimentul Comitetului de Bazin Banat, organizat cu prilejul celebrării Zilei Mondiale a Apei, a avut loc în Sala de Protocol a Administraţiei Bazinale de Apă Banat, respectiv Palatul Apelor Timișoara, joi, 21 martie.

Anul 2019 abordează o temă de interes global “Apă pentru toți. Nu lăsăm pe nimeni în urmă“. Acest mesaj este adaptarea obiectivului 6 al Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă: toată lumea trebuie să beneficieze de apă potabilă sigură oriunde e nevoie, de aceea un rol important revine colaborării autorităților responsabile de mangementul resurselor de apă cu autoritățile locale.

La această întâlnire vor participa invitaţi din cadrul autorităţilor locale şi judeţene din Timiş şi Caraş-Severin, a transmis Sorina Neaga din partea compartimentului de presă al ABA Banat.

1 COMENTARIU

 1. Daaaa, si la noi in AUS se sarbatoreste asta; am primit leaflets in mail-box sa nu uitam.
  In memoria picaturii de apa care umple paharul am fost sfatuiti sa lasam apa la robinet sa curga cu presiune pe un ton de muzica simfonica, pina se umple „ghiveta” apoi sa fugim prin curte pina transpiram si intram in casa si ne spalam cu apa care este in „ghiveta”.
  Mare sarbatoare !!!!
  In August am auzit ca in Romania se va sarbatori si Ziua Mondiala a Gazului Metan !!
  Atunci sa vezi !!
  Traiesc de aproape 25 de ani intr-o tara civilizata si de cind sint aici nu am auzit de aceste Zile Mondiale
  (Apa, Boli Rare, Scriitori, Sigurantei pe Internet, Cancer, Automobil, Scris de Mana, Imbratisari, Zapada) de la inceputul anului 2019 si mi-e si teama de cite or mai fi pina la sfarsitul anului.
  Oricum, eu ca un patriot roman, le sarbatoresc si imi iau cite o zi libera sa-mi aduc aminte cum le sarbatoream inainte de Revolutie.

Comments are closed.