Primăvara a venit şi la Azilul de bătrâni din Reşiţa

304

Cei peste 150 de beneficiari ai Căminului pentru Persoane Vârstnice din municipiul Reşiţa au avut parte, la mijlocul lunii martie, de un moment special dedicat sosirii primăverii.

A fost organizată o seară românească, o seară de folclor autentic la care şi-au adus aportul interpreţii de muzică populară Ionică Ivan şi Răfăilă Vincu. Deosebită a fost evoluţia Ansamblului Bârzava Reşiţa, coregraf Petru Bagiu, coordonator artistic Maria Aghescu, avându-l drept corepetitor pe Adrian Constantin. Perechile de tineri dansatori au prezentat o suită de dansuri din pusta Banatului, o suită de dansuri de pe Valea Pogănişului şi o suită de dansuri de pe Valea Timişului. A fost prezentat, de asemenea şi un dans de fete din Banat.

Directorul instituţiei, Mirel Sabo, a spus că a dorit să aducă cel puţin un zâmbet pe feţele acestor oameni. Oameni gârboviţi de nevoi, de suferinţe, oameni gârboviţi de trecerea anilor. Cei mai mulţi dintre ei s-au bucurat, s-au înseninat ori şi-au adus şi mai mult aminte că sunt singuri.

La finalul programul artistic toţi participanţii au gustat din cele două mari torturi decorate în nuanţe de primăvară pe care era inscripţionat: “Primăvara a sosit!”.