Poliţia din Noua Zeelandă a reţinut patru persoane vineri, după incidentele armate care au avut loc la două moschei în oraşul Christchurch, informează Reuters.

Există patru persoane în custodie. Trei bărbaţi şi o femeie’, le-a declarat reporterilor la Wellington comisarul poliţiei neo-zeelandeze Mike Bush. ‘Au existat câteva informaţii privind ataşarea de dispozitive explozive de vehicule pe care am reuşit să le securizăm‘, a adăugat el.

Bush a apreciat că nu este posibil să se presupună că atacul a fost izolat doar la oraşul Christchurch. ‘În acest moment nu este cazul să facem presupuneri de niciun fel’, a insistat el.

Presa neo-zeelandeză a relatat că între nouă şi 27 de oameni ar fi fost ucişi în timpul unor incidente armate asupra a două moschei din oraşul neozeelandez Christchurch în timpul rugăciunii de vineri.

Autorităţile neo-zeelandeze au recomandat moscheilor din toată ţara să-şi închidă uşile vineri, iar cetăţenilor să se abţină de la vizitarea acestor spaţii până la o notificare ulterioară, după atacurile armate din Christchurch, soldate cu mai mulţi morţi, informează Xinhua.

În acest oraş şi şcolile au fost înschise, iar poliţia armată a fost desfăşurată pe străzi. Aeroportul din Christchurch funcţionează normal.

Premierul Jacinda Ardern a spus că ‘aceasta este una dintre cele mai întunecate zile ale Noii Zeelande’ şi că nu este loc pentru o astfel de violenţă extremă în ţară.