Elevii din Caraş-Severin nu mai beneficiază deocamdată de programul guvernamental „Laptele şi cornul”. Distribuirea produselor este sistată în prezent.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Camelia Basarabă spune că până la sfârşitul lunii ianuarie, laptele şi cornul au fost distribuite prin procedură de achiziţie directă, însă acum se aşteaptă finalizarea licitaţiei.

Suntem în etapa de transmitere a ultimelor solicitări de clarificări operatorilor economici clasaţi pe primele trei locuri, în urma licitaţiei electronice. Termenul de răspuns a documentelor a fost stabilit pentru 20 martie, iar după acest termen comisia de evaluare va întocmi raportul final.

Conform datelor înregistrate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, numărul total al beneficiarilor pentru anul şcolar în curş este de 23.728 de elevi. Distribuirea produselor, se face pe 4 loturi care acoperă toate cele 77 de localităţi ale judeţului. În locul cornului, legislaţia permite distribuirea de fructe sau legume. În Caraş-Severin, până la momentul sistării, s-a optat pentru livrarea de mere, fiecare ambalat individual, cu termen de valabilitate de 7 zile.