Staţiunea Băile Herculane renaşte încet-încet. Podul de piatră peste râul Cerna, monument istoric va fi reabilitat.

Primarul oraşului Băile Herculane – Cristian Miclău a semnat contractul la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională VEST, contract a cărui valoare se ridică la 5,3 milioane lei. În perioada următoare va avea loc licitaţia, după care urmează ordinul de începere a lucrărilor, cel mai probabil în acest an, ne-a declarat primarul Cristian Miclău.

Proiectul a fost depus pe Axa 7.1 – SUERD, pe Strategia Dunării – Investiţii în infrastructura de turism. Se are în vedere reabilitarea infrastructurii rutiere, precum şi a culoarului acoperit, cu refacerea elementelor arhitecturale iniţiale.

Podul de piatră a fost construit în anul 1864, fiind primul pod construit în curbă din Europa, la acea vreme, iar termenul de garanţie era de 100 de ani. Podul de piatră din staţiunea Băile Herculane este cuprins şi în lista monumentelor istorice la Clasa A şi este într-o stare avansată de degradare. Lungimea totală a podului este de 36 metri cu o structură pe două bolţi. Lăţimea totală a podului este de 10 metri.