[FOTO] Comunitatea se mobilizează pentru înlocuirea mobilierului de la OncoHelp. Vino şi tu alături de Radio Reşiţa la Timotion 2019!

686

Anul acesta Asociaţia OncoHelp din Timişoara vă invită să alergaţi împreună la Timotion 2019 pentru a îmbunătăţi condiţiile de internare ale pacienţilor care beneficiază de tratament oncologic gratuit în regim de spitalizare continuă în cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp.

Timotion 2019 urmează să reunească duminică, 14 aprilie la start aproape 6.000 de alergători, estimează organizatorii evenimentului, Clubul Sportiv Asociaţia Alergotura şi Fundaţia Comunitară Timişoara, care au pregătit numeroase activităţi, potrivite pentru întreaga familie. Cel puţin o mie de voci vor interpreta, într-un cor ad-hoc, piesa ”Lean on me” a lui Bill Withers, la ora 13.00, în Piaţa Libertăţii, chiar înainte de festivitatea de premiere.

ORARUL CURSELOR

  • Ora 09:00 – Start Semimaratonul Profi (21 km)
  • Ora 09:05 – Start Crosul Akwel (10.5 km)
  • Ora 09:25 – Start Crosul Visma (6 km)
  • Ora 10:20 – Start Cursa Hamilton „Distracție pe roti” (~1 km)
  • Ora 11:30 – Start Cursa Flexik pentru familii cu copii (~1 km)
  • Ora 12:30 – Start Crosul Continental (2 km)
  • Ora 13:30 – Festivitatea de premiere

PROGRAMUL ACTIVITĂŢILOR

  • Orele 9 – 13 – jocuri sportive și testări de echipamente Decathlon, în Piața Libertății;
  • Orele 10 – 13 – atelier de pictură pe ceramică susținut de Lutelier, în Piața Sf. Gheorghe;
  • Orele 9 – 15 – labirint de cazemate “PopUp Răspiua”, în Piața Sf. Gheorghe.
  • Orele 13-13:30 – moment muzical inedit, cor ad-hoc organizat de Asociația culturală TGP, piesa cântată va fi “Lean on me” (Bill Withers), în Piața Libertății.

Simona Amânar Tabără, Paula Ivan, Horia Colibășanu, Laura Sgaverdea, Monica Maria Neagoie au acceptat să fie Ambasadori OncoHelp în cadrul Timotion 2019, sprijinind astfel eforturile pe care asociația le realizează pentru a putea oferi semenilor aflați în suferință servicii medicale de calitate superioară, dar și sprijin, suport și compasiune.

Concret, proiectul „Oferim confort pacienților bolnavi de cancer!” își propune înlocuirea mobilierului de spital existent cu o nouă garnitură de paturi electrice – cu 3 funcțiuni, saltele impermeabile și noptiere, asigurând astfel condiții de internare moderne, confortabile și ergonomice pacienților bolnavi de cancer. Valoarea totală a proiectului este de 442.000 lei, din care dorim ca prin înscrierea în cursa Timotion 2019 să adunăm suma 56.100 lei. Diferența va fi acoperită din fondurile proprii ale Asociației OncoHelp din Timișoara, precum și din alte donații ale oamenilor sufletiști din comunitate.

Te poți și tu alătura proiectului de înlocuire a mobilierului de spital existent, prin realizarea unei donații – aici (https://www.timotion.ro/cui-sa-donezi/). Nu uita să alegi – pentru cursă sau donație proiectul Asociației OncoHelp – “Oferim confort bolnavilor de cancer!”

Laura Sgaverdea

Laura Sgaverdea este managerul Studioului Teritorial Radio România Reșița și a sprijinit, prin cea de-a patra ediție a campaniei umanitare “Muzică pentru Viață”, derulată de Radio Reșița, strângerea de fonduri pentru Centrul OncoHelp din Timișoara.

Simona Amânar

Simona Amânar Tabără este gimnasta română de talie mondială care a obținut 7 medalii olimpice și 10 medalii la campionatele mondiale de gimnastică, și a câștigat cu echipa României patru titluri mondiale consecutive.

Paula Ivan

Paula Ivan este unul din cei mai valoroși atleți ai României, fiind campioană și vicecampioană olimpică în probele de 1500 m și 3000 m în 1988 la Seul. Deține un record olimpic nedoborât de 30 ani. 

Horia Colibăşanu

Horia Colibășanu este alpinist și medic stomatolog, primul român care a ajuns pe vârfurile K2 (8.611 m), Manaslu (8.163 m), Dhaulagiri (8.167 m) și Annapurna (8.091 m).

Monica Neagoie

Monica Maria Neagoie lucrează în domeniul bancar și este foarte implicată în activități de caritate, crezul ei fiind acela că “împreuna putem mai mult si putem mai bine.”

TIMOTION este un eveniment de alergare cu strângere de fonduri, organizat de Fundația Comunitară Timișoara împreună cu Asociația Alergotura, care urmărește să inspire comunitatea locală:

  • să sprijine și să se implice în proiecte în folosul comunității
  • să adopte un stil de viață sănătos în care alergarea este o opțiune.

La apelul de proiecte lansat de organizatorii Timotion de la finalul lui 2018 s-au inscris 27 de proiecte din Timis, Arad, Caraș – Severin si Hunedoara. Din acestea, în cursă au rămas 20 de proiecte.