Concert de blues la Sala Radio, cu Berti Barbera şi Big Band-ul Radio

8

Big Band Big Timeeste titlul sub care Berti Barbera, o prezenţă specială pe scena muzicală din România, şi Big Band-ul Radio prezintă o seară de blues joi, 14 martie (ora 19:00), la Sala Radio, sub bagheta dirijorului şi compozitorului Ionel Tudor.

„Pentru mine, ocazia de a avea un mediu în care să împart cu alţii ceea ce am primit reprezintă o realizare, aşa cum succesul înseamnă să faci ceea ce-ţi place. Iar povestea asta a început de când eram mai mic şi am început să cred că orice obiect poate deveni un instrument muzical. În timp, am aflat că oamenii cred asta peste tot în lume şi astfel reuşesc să comunice mai bine. Asta mă fascinează la muzică, posibilitatea de a folosi ceea ce avem în plus faţă de alte fiinţe, fără a face rău. Capacitatea de a comunica şi de a ne exprima prin diverse limbaje. Am din nou ocazia să împart cu voi bucuria de a cânta alături de o orchestră un repertoriu de blueş un gen care stă la rădăcina marelui arbore muzical pe care-l avem acum” – mărturiseşte Berti Barbera despre evenimentul pe care îl va prezenta la Sala Radio

Cu un spectru vocal flexibil şi cu un instinct ritmic care îi oferă posibilitatea de a folosi mai multe instrumente de percuţie, Berti Barbera reuşeşte, cu multă pasiune, dezinvoltură şi umor, să dea o formă originală, spectaculoasă şi accesibilă oricărei piese muzicale pe care o abordează. Din discografia sa fac parte titluri ca: Radio Big Band Blues – Let The Good Times Roll – 2002, Confident Stories – Live In Timişoara – 2005, alături de Nicu Patoi, Flick Flack – Live at the Philharmonic – 2006, alături de 4Given, Big Band Boogie – 2007 ş.a.

Berti Barbera este şi un apreciat realizator şi prezentator de emisiuni radio şi tv şi a prezentaţ de asemenea, numeroase festivaluri de jazz şi de blues. A fost coprezentator, alături de Iulian Vrabete (Holograf) al emisiunii muzicale Taverna, difuzată săptămânal pe TVR1 şi gazda Nopţilor Albe de lângă Biserica Neagră, emisiune muzicală în direcţ din cadrul festivalului Cerbul de Aur. S-a bucuraţ de asemenea, de ipostaza de realizator şi prezentator al emisiunilor Berti Barbera vă recomandă, CD Man Berti Barbera şi Jazzy Hour la Radio România Muzical şi, în aceeaşi ipostază, a fost apreciat în cadrul emisiunii Blues Drop de la Rock FM. A semnat articole de specialitate în publicaţii ca Stage Pasş Musical Reporţ Art&Roll, Revista Radio, Sunete, Time Ouţ Dilema Veche etc.

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona online prin reţeaua www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.