Crimă teribilă în Italia. Un bărbat a fost zidit de viu, după ce fosta lui iubită de 64 de ani a plătit MAFIA siciliană să-l omoare

9645

O femeie de 64 de ani ar fi angajat patru acoliţi ai mafiei siciliene să-l ucidă pe fostul ei iubit care ar fi părăsit-o şi i-ar fi furat o parte din bijuterii. Asasinii l-au zidit pe bărbat de viu în pereţii unei case din Senago, o comună din provincia Milano.

Victima este Lamaj Astrid, un cetăţean albanez în vârstă de 42 de ani dat dispărut, în 2013, de către fratele său, a relatat  The Guardian.

După şase ani de cercetări, investigaţii derulate de procurorii anti-mafia din provincia Caltanissetta, în Sicilia, au dus la descoperirea cadavrului. Corpul omului a fost găsit în luna ianuarie, în timp ce casa în pereţii căreia era zidit era în curs de renovare, însă autorităţile au făcut public cazul săptămâna aceasta. Victima ar fi fost zidită de vie în pereţii casei.

Cei patru presupuşi criminali care au fost restaţi în Sicilia au legături cu o familie mafiotă puternică din Riesi, Caltanissetta, unde îşi desfăşoară activităţile mafia Cosa Nostra. Aceştia sunt acuzaţi de crimă şi de ascunderea cadavrului. Femeia a încercat să fugă, după ce poliţiştii au găsit cadavrul fostului său iubit, dar a fost arestată în aeroportul din Genova.

Femeia, de profesie bijutier, nu a putut accepta să fie părăsită şi nu l-a iertat pe bărabat pentru că i-a furat o parte din bijuterii, potrivit anchetatorilor. Se pare că a decis să se răzbune contactând asasinii sicilieni pe care îi cunoştea, aceasta fiind originară din aceeaşi regiune.

Anchetatorii susţin că proprietarul casei, unde a fost găsit cadavrul, pare cu totul străin de faptul comis.

„Actul de zidire a fost o practică foarte comună a mafiei siciliene”, a declarat Salvatore Lupo, profesor de istorie contemporană la Universitatea din Palermo, expert renumit în istoria mafiei Cosa Nostra.