Astăzi, la sediul Radio RAI din Roma, a fost semnat de către Georgică Severin, Preşedinte Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune şi Fabrizio Salini, Director General RAI, primul acord bilateral între cele două instituţii.

Acordul prevede schimbul şi achiziţia de radioprograme, cooperarea în formarea profesională, participarea la festivaluri, expoziţii şi manifestări culturale. La ceremonie au fost prezenţi Marcello Foa, Preşedinte RAI, George Bologan, Ambasadorul României în Italia, Robert Sergio, Director Radio RAI şi Rudolf Dinu, Director al Accademia di Romania.

Acordul cu RAI mai are şi un alt caracter specific, colegii noştri italieni au fost interesaţi de colaborarea cu noi şi pentru faptul că în momentul de faţă cea mai importantă minoritate din Peninsulă sunt cetăţenii României, care locuiesc, trăiesc şi muncesc aici şi, evident, în asemenea condiţii, mai ales în situaţia în care ei participă la alegerile europene, la alegerile locale. RAI, ca orice structură serioasă de media publică, este interesată să intre în contact, să dezvolte programele şi pentru românii de aici, din peninsula italiană. Evident, experienţa noastră contează, la fel cum şi experienţa RAI în multe domenii. Toate aceste lucruri fac ca acordul să fie extrem, extrem de important”, a declarat Georgică Severin, Preşedinte Director General al SRR.