[FOTO] Cele mai noi creaţii ale maestrului Sabin Păuţa, în dar pentru toate femeile

639

Motto:”Mama este începutul tuturor începuturilor”. Grigore Vieru

Și pentru că Dumnezeu nu poate fi pretutindeni, se spune că a făcut MAMELE, ca să poată fi pretutindeni, acolo unde se întâlnesc cei iubitori de frumos, de emoție și de iubire… în această seară la Sala Lira a Liceului de Arte Sabin Pautza din municipiul Reșița, muzica a unit spiritele printr-un concert dedicat zilei de 8 Martie.

Inițiativa aparține Maestrului Sabin Pautza și managerului Radio România Reșița, Laura Sgaverdea, care împreună cu Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara și alături de Liceul de Arte au conceput  un „Recital Sabin Pautza” cu lucrări din creaţia marelui compozitor de renume mondial, prieten și susținător al radioului reșițean.

Publicul meloman a avut  exclusivitatea de-a auzi noile creații ale Maestrului interpretate de tinerii elevi timișoreni coordonați de distinșii lor dascăli. Deasemenea, cei care nu au putut participa vor putea asculta acest „Recital Sabin Pautza” în emisiunile de profil ale radioului reșițean.

Dealtfel, Laura Sgaverdea, managerul Studioului Teritorial Radio România Reșița, a mărturisit că întotdeauna menirea radioului este mai mult decât se aude, că radioul poate schimba mentalități, iar implicarea sa în societate poate schimba vieți, poate alina singurătăți și poate aduce bucurie și împlinire tuturor ascultătorilor, mai ales doamnelor și domnișoarelor în cazul de față, fiind un mesager al frumosului îmbinat cu muzica clasică.

Maestrul Sabin Pautza a precizat cu acest prilej că versurile cântecelor compuse de domnia sa aparțin unor tineri poeți reșițeni, unul dintre ei fiind chiar prezent la concert, Miruna Clara, mulțumind tuturor celor implicați și a transmis prin intermediul Radio România Reșița prețuirea sa tuturor mamelor, fiicelor, soțiilor și prietenelor aniversate de 8 Martie!

Așadar, manifestarea a demonstrat, dacă mai era nevoie că întotdeauna cultura unește, bucură și înobilează!

Dacă mamele sunt fântâna creației, această compilație muzicală rămâne izvorul multor sentimente frumoase generate atât de încărcătura emoțională, dar și de mesajul sufletesc armonizat de tinerii elevi timișoreni, de dascălii lor și mai ales de Maestrul Sabin Pautza și echipa radioului reșițean, prin bucuria de a fi împreună!

La mulți ani, tuturor doamnelor și domnișoarelor cu ocazia zilei de 8 Martie!

Epilog: “Inima mamei este sala de clasa a copilului”. Henry Ward Beecher

UPDATE:

La Reşiţa, ziua de 8 Martie se bucură de o atenţie deosebită din partea unui simbol al muzicii clasice internaţionale, compozitorul şi dirijorul Sabin Pautza!

Împreună cu Radio România Reşiţa, Maestrul Sabin Păutza organizează alături de Liceul de Artă care-i poartă numele şi Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, un „Recital Sabin Pautza” cu lucrări din creaţia marelui compozitor susţinute de elevii timişoreni de la clasa profesorului Adina Covaci, la pian Silviana Cîrdu!

Despre eveniment, Maestrul Sabin Pautza, ne-a declarat:

„Am plăcerea să vă invit la un concert special joi, 7 martie, ora 18, ce va fi dedicat zilei de 8 Martie, în Sala Lira a Liceului de Artă Reşiţa susţinut de elevii şi profesorii Liceului de Muzică din Timişoara.Toată muzica acestui concert este semnată de mine, deci vor fi lucrări care nu s-au cântat şi nu s-au înregistrat până acum.Organizatorii principali sunt Radio România Reşiţa şi liceul care-mi poartă numele din Reşiţa alături de Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara care se găseşte în acest moment într-un parteneriat cu Radio România Reşiţa şi cu Liceul de Artă “Sabin Păuța” Reșița”.

Printre tinerii muzicieni se numără Andi Balla, Raluca Alexa, Cristina Vânt, Taisia Ştefan, Salome Stan, Loredana Stanciu, Sebastian Covaci, Cătălin Sidorov, Estera Gherasim.

Manifestarea va începe la ora 18 şi se desfăşoară la Sala Lira a Liceului de Artă “Sabin Păuța” Reșița, iar intrarea este liberă!

Anca Bica Bălălău