Primăria municipiului Arad a organizat marţi, 5 martie 2019, în sala „Regele Ferdinand” a Palatului Administrativ o dezbatere publică având ca temă proiectul de hotărâre privind aprobarea măsurilor de protecţie socială la transportul public local cu tramvaiele şi autobuzele pe raza municipiului Arad.
Una dintre propuneri a fost de reducere a vârstei de acordare a gratuităţii pe mijloacele de transport în comun de la 70 de ani, cum este în forma actuală a proiectului, la 65 de ani. O altă propunere a vizat donatorii de sânge care ar putea beneficia de gratuitate pe mijloacele de transport în comun, pe durata unei luni de zile.

De asemenea, copiii preşcolari, elevii ciclului primar, gimnazial, liceal şi postliceal, care desfăşoară cursuri la zi şi au domiciliul sau reşedinţa pe raza municipiului Arad, vor călători gratuit pe mijloacele de transport în comun. În schimb, studenţii din învăţământul superior acreditat, vor primi o bonificaţie de 50% din preţul abonamentului.

„Dorim să oferim pensionarilor o şansă în plus la mobilitate, şi implicit, o viaţă socială mai activă. În ceea ce priveşte elevii, vom încerca să legăm această gratuitate de prezenţa lor la şcoală”, a precizat primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

(Ada Botezan)