Luke Perry, cunoscut pentru personajul Dylan din serialul „Beverly Hills”, a murit

343
Editorial use only Mandatory Credit: Photo by Snap/REX/Shutterstock (390866dw) FILM STILLS OF 'BEVERLY HILLS, 90210 - TV' WITH 1991, LUKE PERRY IN 1991 VARIOUS

Actorul american Luke Perry, devenit celebru pentru rolul jucat în serialul „Beverly Hills, 90210”, a decedat, afirmă surse citate de presa internaţională.

Luke Perry a decedat la vârsta de 52 de ani, în urma unui atac cerebral masiv.

Actorul a fost internat pe 27 februarie în Spitalul „St. Joseph” din Burbank, California, fiind diagnosticat cu accident cerebral, a fost apoi sedat, iar decesul s-a produs luni dimineaţă, informează BBC şi TMZ.com.

Informaţia a fost confirmată de purtătorul său de cuvânt, Arnold Robinson, pentru abc.com.

„A fost înconjurat de copiii Jack şi Sophie, de logodnica Wendy Madison Bauer, fosta soţie, Minnie Sharp”, precum şi de alte rude apropiate, a spus acesta, precizând că nu vor mai fi furnizate alte detalii pentru moment.

Născut Coy Luther Perry III, în Mansfield, Ohio, crescut în comunitatea mică din Fredericktown, Perry s-a mutat la Los Angeles pentru a urma o carieră în actorie după ce a terminat liceul.

A avut mai multe slujbe din cele mai diverse, în timp ce încerca să îşi facă un nume. A început să devină cunoscut în 1988, după ce a jucat în serialul „Loving”, pentru care s-a mutat la New York. Într-un interviu radio din 2013, Perry a declarat că a mers la 256 de audiţii până a obţinut un mare rol.

În anul în care a jucat în „Loving”, Perry a obţinut un alt rol într-un serial, în „Another World”.

Însă rolul vieţii sale a fost cel al băiatului rău Dylan McKay din producţia Fox „Beverly Hills 90210”, lansată în 1990. Personajul lui Perry a devenit foarte popular, dar actorul a decis să părăsească serialul în cel de-al şaselea sezon, pentru a se distanţa de acesta. S-a întors însă în cel de-al nouălea sezon.

De altfel, ziua în care a fost internat din cauza accidentului cerebral a coincis cu cea în care televiziunea americană Fox a anunţat că serialul „Beverly Hills, 90210” va fi reluat, cu distribuţia originală, în care nu a fost inclus însă şi Luke Perry. Cele şase episoade ar urma să fie difuzate în această vară. Reţeaua a intitulat deocamdată proiectul „90210”. Membrii distribuţiei de acum două decenii Jason Priestley, Jennie Garth, Ian Ziering, Gabrielle Carteris, Brian Austin Green şi Tori Spelling vor reveni în serial.

Vedete de la Hollywood, precum Charlie Sheen, Selma Blair, Molly Ringwald, Joss Whedon, Ian Ziering, fostul său coleg din serialul „Beverly Hills, 90210”, surorile Patricia şi Rosanna Arquette, William Shatner, Jon Cryer, Maria Shriver, Ryan Seacrest, Vivica A. Fox, au reacţionat cu tristeţe la auzul veştii despre decesul lui Luke Perry, exprimându-şi regretul pe conturile de pe reţelele de socializare online.