A început sezonul migranţilor! 16 străini au încercat să intre ilegal în România

203

16 cetățeni străini au fost depistaţi la frontiera cu Serbia, în localitatea cărăşană Comorâşte. Migranţii intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul unui cetățean sârb, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Mihaela Leş. Ei au fost depistaţi pe DN 57, într-un microbuz înmatriculat în Serbia, de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Oravița – judeţul Caraş Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliției de frontieră Moravița.
Mihaela Leş spune că este vorba de cetăţeni din Siria, Irak și Turcia.

„Cu ocazia verificărilor preliminare, colegii noștri au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Siria, Irak și Turcia, dintre care treisprezece adulți și trei minori. Adulții au vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, iar minorii între 3 luni și 14 ani. Şoferul autoturismului este cetăţean sârb, se numeşte S. B. şi are 33 de ani”.

Cetăţenii străini sunt cercetaţi pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar şoferul sârb pentru infracţiunea de trafic de migranţi. Microbuzul folosit la transport a fost indisponibilizat la sediul SPF Oravița, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.
(Sebastian Dragomir)